3 fysiska butiker
Fri frakt över 1 000 kr
Snabba leveranser
H150-0204.jpg

Motorsågsutbildning Ängelholm

Motorsågsutbildning - För säker hantering av motorsåg 
I Sverige finns enligt lag ett utbildningskrav vid användning av motorsåg inom yrket. Om du eller dina anställa yrkesmässigt utövar arbete med en motorsåg krävs ett motorsågskörkort. Det finns flera olika körkortsklasser för motorsågskörkort och det gäller att ha korrekt utbildning för det arbete man utför.

Motorsågskurs AB
Kurs datum:
Anmälning till kurs sker löpande och beroende på deltagare planeras ett datum för kursen. 
Plats: Liljekvists Ängelholm - Verkstadsgatan 5, 262 71 Ängelholm 
Tid dag 1: Startar i Ängelholm kl. 09.00 med teori samt skruvande med motorsågar. På eftermiddagen är det praktiska övningar utomhus till kl.15.30. 
Tid dag 2: Kl.09.00 - 15.30 med praktiska övningar utomhus. De praktiska övningarna bedrivs antingen utanför Hjärnap eller Billesholm. 

Kursledare: Mats Ahlvin och Daniel Andersson 
Telefonnummer: 070-261 64 34
Mail: mats.ahlvin@hotmail.se  

    Ställ en fråga eller anmäl dig här >    


Motorsågskörkort Klass A – Motorsågning

Mål med utbildningen: Att ge utbildningstagaren den kunskap och de färdigheter som är nödvändiga för att på ett säkert sätt kunna utföra olika grundläggande arbeten med en kedjemotorsåg. Inkluderar bland annat kapning av ved och sågning i rent trä vid byggarbeten. 

Motorsågskörkort Klass B – Grunder i trädfällning

Mål med utbildningen: Att komplettera de kunskaper och färdigheter som klass A medför för att med bibehållen säkerhet kunna utföra motorsågsarbete vid normalt skogsarbete. Detta inkluderar till exempel trädfällning, kvistning samt kapning. Notera att fällning av träd med speciella svårigheter, tillvaratagande av vindfällda träd samt nertagning av fastställda träd enbart tas upp översiktligt vid motorsågskurs klass B.

Motorsågskörkort Klass C – Avancerad trädfällning

Mål med utbildningen: För att ta motorsåg C krävs minst 80 timmar användning av motorsåg. Klass C ger utbildningstagaren den kunskap och de färdigheter som är nödvändiga för att på ett säkert sätt kunna utföra arbeten inom ramarna för skogsarbete som är svårt och riskfyllt. Detta inkluderar fällning av svåra träd, nertagning av träd som är svårt fastfällda samt tillvaratagande av vindfällda träd.

Röjsågsutbildning

Röjsågskortet är till för dig som ska utföra vanligt skogsröjning, slyröjning och grästrimning. 

 

  • Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_gelia-cmyk-2015-png_listimg Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_140px-color-weber-png_listimg Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_140px-color-klippo-png_listimg Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_140px-color-karcher-png_listimg Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_140px-color-gardena-png_listimg Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_140px-color-husqvarna-png_listimg
  • Dolda sidor - Motorsågsutbildning Ängelholm - ctl00_f_140px-color-fogelsta-png_listimg
 Facebook_ikon.gif  instagram_ikon.gif  youtube_ikon.gif