3 fysiska butiker
Snabba leveranser
Fri frakt över 300 kr
MagasinGrillRengoring.jpg

Så rengör du din gasolgrill

Tänd grillen och sätt den på max och stäng locket. Låt grillen bli varm under 15–20 minuter och borsta det heta gallret med en bra tresidig grillborste.

Viktigt att veta
Grillbaljorna är tillverkade i formpressat aluminium. Locket är inte målat utan gjort i antingen formpressat aluminium, emaljerat stål eller rostfritt stål, vilket gör det värmetåligt och lätt att göra rent.

Hur rengörs grillens lock och balja?

 • Fettet som samlas i grillens lock och balja kan lösas upp och avlägsnas med fettlösande rengöringsmedel, en kökssvamp och varmvatten. Om smutsen sitter hårt kan du använda Webers grillskrapa.
 • Fastbrända fettrester kan tas bort genom att delen läggs i varmvatten med fettlösande rengöringsmedel. Grov smuts kan också tas bort med en grillskrapa.
 • För rengöring och underhåll av gasolgrillar med utsida av rostfritt stål rekommenderar vi Weber® Grillrens – Stainless Steel. Spraya det på ytor i rostfritt stål så blir det lättare att hålla dem rena, samtidigt som de skyddas mot ytrost.
 • De emaljerade delarna kan rengöras med en urvriden trasa och vatten med lite diskmedel eller Grillrens – utvändig emalj. För rengöring av alla Q®-modeller rekommenderar vi Weber® Grillrens Q®, som sprayas på insidan av locket när grillen är kall och torkas bort med en urvriden trasa.
 • Alla grillar bör tvättas regelbundet, precis som du tvättar bilen. Grillen tar ingen skada av att spolas av med trädgårdsslangen och tvättas med en mjuk diskborste. Men kom ihåg att torka av den och sedan behandla den med Weber® Grillrens – Stainless Steel.


Hur rengörs grillgallret?

 • Ta bort synligt fett och grova matrester med en bit hushållspapper.
 • Sätt på grillen på max och stäng locket.
 • Låt grillen bli varm under 15–20 minuter.
 • Borsta det heta gallret med en bra borste, t.ex. en tresidig grillborste.
 • Upprepa rengöringen med att använd Weber® Grillrens – Grillgaller. 

 

Rekommenderade produkter

Paketpris - Rengöring Brikettgrill
Allt du behöver för att rengöra din brikettgrill. I paketet ingår det: Rengöringssvamp -  använd svampens grova sida för tuffare rengöring och torka bort damm och smuts med den mjuka sidan, 2 st. (Art.nr 17688) Microfiberduk -  som får din emaljerade och rostfria grill att glänsa. (Art.nr 17689) G rillrengöring för emalj - perfekt för det utvändiga på grillen. Underlättar rengöringen. Sprayas på en kall grill. (Art.nr 17684) Grillrengöring för grillgaller -  2 i en spray som passar utmärkt för djuprengöring av din Weber® Q™, alla typer av grillgaller och även Flavorizer™ Bars. Den smarta flaskdesignen gör det möjligt att spraya från alla vinklar. 300 ml. (Art.nr 17683) Trekantig grillborste -  Praktisk tresidig grillborste som gör det enkelt att komma nära inpå gallret, så att du alltid kan börja med en ren grill. Stålborst och skaft i melamin. 53cm. (Art.nr 6493)
Paketpris - Rengöring Gasolgrill Rostfritt
Allt du behöver för att rengöra din gasolgrill. I paketet ingår det: Ett  set med skrapa och borste  för invändig rengöring av gasolgrillar. (Art.nr 6202) Rengöringssvamp , använd svampens grova sida för tuffare rengöring och torka bort damm och smuts med den mjuka sidan, 2 st. (Art.nr 17688) En microfiberduk , som får din emaljerade och rostfria grill att glänsa. (Art.nr 17689) En g rillrengöring  – perfekt för det utvändiga på grillen. Underlättar rengöringen. Sprayas på en kall grill. (Art.nr 17683) En grillrengöring för grillgaller , utmärkt för djuprengöring av grillgaller och även Flavorizer™ Bars. Den smarta flaskdesignen gör det möjligt att spraya från alla vinklar. 300 ml. (Art.nr 17682)
Paketpris - Rengöring Gasolgrill Emaljerad
Allt du behöver för att rengöra din gasolgrill. I paketet ingår det: Ett  set med skrapa och borste för invändig rengöring av gasolgrillar. (Art.nr 6202) Rengöringssvamp , använd svampens grova sida för tuffare rengöring och torka bort damm och smuts med den mjuka sidan, 2 st. (Art.nr 17688) En microfiberduk , som får din emaljerade och rostfria grill att glänsa. (Art.nr 17689) En g rillrengöring – perfekt för grillens utvändiga, emaljerade delar. Underlättar rengöringen. Sprayas på en kall grill. (Art.nr 17684) En grillrengöring för grillgaller , utmärkt för djuprengöring av grillgaller och även Flavorizer™ Bars. Den smarta flaskdesignen gör det möjligt att spraya från alla vinklar. 300 ml. (Art.nr 17683)
Weber® Mikrofiberduk
Med den här microfiberduken får du enkelt de emaljerade och rostfria delarna på din grill att glänsa.
Weber® Rengöringssvamp
Använd svampens grova sida för tuffare rengöring och torka bort damm och smuts med den mjuka sidan. 2 st i en förpackning.
Weber® Grillrengöring, Emalj
Grillrens från Weber® – perfekt för grillens utvändiga, emaljerade delar. Underlättar rengöringen. Sprayas på en kall grill. 
Weber® Grillrengöring Grillgaller
Den här 2 i 1 sprayen passar utmärkt för djuprengöring av din Weber® Q™, alla typer av grillgaller och även Flavorizer™ Bars. Den smarta flaskdesignen gör det möjligt att spraya från alla vinklar. 300 ml.
Weber® Grillrengöring, Rostfritt Stål
Grillrens från Weber® till rostfria ytor – dock ej till grillgallret. Underlättar rengöringen så att du alltid har en snygg och ren grill att arbeta med.
Weber® Trekantig grillborste, 30 cm
Praktisk tresidig grillborste från Weber® som gör det enkelt att komma nära inpå gallret, så att du alltid kan börja med en ren grill. Stålborst och skaft i melamin. Finns även i en modell på 53 cm.
Weber® Trekantig Grillborste, 53 cm
Praktisk tresidig grillborste från Weber® som gör det enkelt att komma nära inpå gallret, så att du alltid kan börja med en ren grill. Stålborst och skaft i melamin. Finns även i en modell på 30 cm.
Weber® Grillskrapa
Rengöringsskrapa för enkel och effektiv invändig rengöring av grillar i Weber® Q®-serien.
Weber® Tvådelat rengöringsset till gasolgrill
Weber® tvådelat rengöringsset innehåller en skrapa och en borste för invändig rengöring av Webers större gasolgrillar.

 • Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_gelia-cmyk-2015-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-weber-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-klippo-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-karcher-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-gardena-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-husqvarna-png_listimg
 • Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-fogelsta-png_listimg
 Facebook_ikon.gif  instagram_ikon.gif  youtube_ikon.gif