3 fysiska butiker
Fri frakt över 1 000 kr
Snabba leveranser
MagasinGrillRengoring.jpg

Så rengör du din gasolgrill

Tänd grillen och sätt den på max och stäng locket. Låt grillen bli varm under 15–20 minuter och borsta det heta gallret med en bra tresidig grillborste.

Viktigt att veta
Grillbaljorna är tillverkade i formpressat aluminium. Locket är inte målat utan gjort i antingen formpressat aluminium, emaljerat stål eller rostfritt stål, vilket gör det värmetåligt och lätt att göra rent.

Hur rengörs grillens lock och balja?

 • Fettet som samlas i grillens lock och balja kan lösas upp och avlägsnas med fettlösande rengöringsmedel, en kökssvamp och varmvatten. Om smutsen sitter hårt kan du använda Webers grillskrapa.
 • Fastbrända fettrester kan tas bort genom att delen läggs i varmvatten med fettlösande rengöringsmedel. Grov smuts kan också tas bort med en grillskrapa.
 • För rengöring och underhåll av gasolgrillar med utsida av rostfritt stål rekommenderar vi Weber® Grillrens – Stainless Steel. Spraya det på ytor i rostfritt stål så blir det lättare att hålla dem rena, samtidigt som de skyddas mot ytrost.
 • De emaljerade delarna kan rengöras med en urvriden trasa och vatten med lite diskmedel eller Grillrens – utvändig emalj. För rengöring av alla Q®-modeller rekommenderar vi Weber® Grillrens Q®, som sprayas på insidan av locket när grillen är kall och torkas bort med en urvriden trasa.
 • Alla grillar bör tvättas regelbundet, precis som du tvättar bilen. Grillen tar ingen skada av att spolas av med trädgårdsslangen och tvättas med en mjuk diskborste. Men kom ihåg att torka av den och sedan behandla den med Weber® Grillrens – Stainless Steel.


Hur rengörs grillgallret?

 • Ta bort synligt fett och grova matrester med en bit hushållspapper.
 • Sätt på grillen på max och stäng locket.
 • Låt grillen bli varm under 15–20 minuter.
 • Borsta det heta gallret med en bra borste, t.ex. en tresidig grillborste.
 • Upprepa rengöringen med att använd Weber® Grillrens – Grillgaller. 

 

Rekommenderade produkter

Weber® Grillrengöring Kolgrill
Weber grillrengöringspaket. I detta paket får du med all grillrengöring som du behöver för att hålla din grill i fint skick länge, paketet rekommenderas för kolgrillar. I priset ingår: Weber® Tresidig grillborste 53 cm Weber® Rengöringssvamp, 2-pack Weber® Mikrofiberduk Weber® Grillrengöring, emalj Weber® Grillrengöring grillgaller
Weber® Grillrengöring Rostfri Gasolgrill
Weber grillrengöringspaket. I detta paket får du med all grillrengöring som du behöver för att hålla din grill i fint skick länge, paketet rekommenderas för gasolgrillar i rostfritt stål. I priset ingår: Weber® Tvådelat rengöringsset till gasolgrill Weber® Rengöringssvamp, 2-pack Weber® Mikrofiberduk Weber® Grillrengöring, rostfritt Weber® Grillrengöring grillgaller
Weber® Grillrengöring Emaljerad Gasolgrill
Weber grillrengöringspaket. I detta paket får du med all grillrengöring som du behöver för att hålla din grill i fint skick länge, paketet rekommenderas för emaljerade gasolgrillar. I priset ingår: Weber® Tvådelat rengöringsset till gasolgrill Weber® Rengöringssvamp, 2-pack Weber® Mikrofiberduk Weber® Grillrengöring, emalj Weber® Grillrengöring grillgaller
Weber® Mikrofiberduk
Med den här microfiberduken får du enkelt de emaljerade och rostfria delarna på din grill att glänsa.
Weber® Rengöringssvamp
Använd svampens grova sida för tuffare rengöring och torka bort damm och smuts med den mjuka sidan. 2 st i en förpackning.
Weber® Grillrengöring, Emalj
Grillrens från Weber® – perfekt för grillens utvändiga, emaljerade delar. Underlättar rengöringen. Sprayas på en kall grill. 
Weber® Grillrengöring Grillgaller
Den här 2 i 1 sprayen passar utmärkt för djuprengöring av din Weber® Q™, alla typer av grillgaller och även Flavorizer™ Bars. Den smarta flaskdesignen gör det möjligt att spraya från alla vinklar. 300 ml.
Weber® Grillrengöring, Rostfritt Stål
Grillrens från Weber® till rostfria ytor – dock ej till grillgallret. Underlättar rengöringen så att du alltid har en snygg och ren grill att arbeta med.
Weber® Trekantig grillborste, 30 cm
Praktisk tresidig grillborste från Weber® som gör det enkelt att komma nära inpå gallret, så att du alltid kan börja med en ren grill. Stålborst och skaft i melamin. Finns även i en modell på 53 cm.
Weber® Tresidig Grillborste
Praktisk tresidig grillborste från Weber® som gör det enkelt att komma nära inpå gallret, så att du alltid kan börja med en ren grill. Stålborst och 53 cm långt skaft i melamin. Grillborsten har en ggla i läder för smidig upphägning och kan även användas på Gasolgrillens brännare.  Finns även i en modell på 30 cm. 
Weber® Grillskrapa
Rengöringsskrapa för enkel och effektiv invändig rengöring av grillar i Weber® Q®-serien.  Med den smarta skrapan från Weber går det lätt att komma åt ordentligt under brännarrören och skrapa ner eventuell smuts och matrester i dropplådan under grillen, som sedan töms. Genom att rengöra din Q grill efter varje grillning minskar du risken för fettbrand samt att lågor slår upp över grillgallret och förstör maten. Material, plast Skötsel, tål maskindisk
Weber® Rengöringsset Gasolgrill
Weber® tvådelat rengöringsset innehåller en skrapa och en borste för invändig rengöring av Webers större gasolgrillar. En riktig grillmästare vet att det krävs underhåll, men inte mycket ansträngning för att hålla en gasolgrill i toppform. Med den flexibla borsten och grillskrapan i rengöringssetet får du bort fett och matrester från grillens insida. Material, plast & borsthår i nylon Skötsel, handdiskas

 • Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_gelia-cmyk-2015-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-weber-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-klippo-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-karcher-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-gardena-png_listimg Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-husqvarna-png_listimg
 • Artiklar till startsidan - Så rengör du din gasolgrill - ctl00_f_140px-color-fogelsta-png_listimg
 Facebook_ikon.gif  instagram_ikon.gif  youtube_ikon.gif