3 fysiska butiker
Fri frakt över 1 000 kr
Snabba leveranser
Banner_Artiklar_Service.jpg

Service & Vinterförvaring

Vi servar alla Husqvarna, Gardena och McCulloch robotgräsklippare, även om du köpt den hos en annan återförsäljare. Låt din robotgräsklippare ta en välbehövlig paus och övervintra på Liljekvists hotell! 


Varför service och vinterförvaring? 

Vi erbjuder service och vinterförvaring för din robotgräsklippare, var du än bor i Sverige. I en torr och uppvärmd miljö erbjuds service, rengöring och smörjning. Våra servicetekniker tar isär din robotgräsklippare, rengör den, kontrollerar driften, sensorerna, elektroniken, bladet, uppdaterar programvaran och mycket mer. De kommer att ta bort allt gräs och smuts på insidan som annars skulle kunna orsaka problem och fälla fukt i din robotgräsklippare. En av de viktigaste aspekterna av en service är också att se till att alla tätningar är hela, därför byter vi ut tätningslisterna för att förebygga fukt- och vattenskador så att inget vatten kan komma in i maskinen och processorn under nästa säsong. Vi ser även till att alla säkerhetsfunktioner fungerar samt byter knivar. Under vinterförvaringen laddar vi din robotgräsklippare kontinuerligt. 


Lämna in din robotgräsklippare i butik

Om du vill lämna in din robotgräsklippare kan du när som helst under våra öppettider komma in med din maskin, detta gäller både om du vill lämna på service och vinterförvaring eller endast service, du behöver alltså inte boka tid. Vill du bara ha service på din maskin kommer du att få ett SMS eller mail när robotgräsklipparen är klar. Lämnar du på service och vinterförvaring är du välkommen att hämta din maskin när du vill till våren. 

Passar det dig bättre att vi kommer ut och hämtar din maskin finns det självklart möjlighet till det också, vi kör även hem och startar upp robotgräsklipparen till våren igen. 
Boka tid för hämtning genom att skicka ett mail till din närmsta butik, kontaktuppgifter hittar du här

De vanligaste frågorna om service och vinterförvaring

  • Behöver jag boka tid om jag vill lämna in min robotgräsklippare på service och vinterförvaring?

Nej, du behöver inte boka tid. Det enda du behöver göra är att ta med robotgräsklipparen till din närmaste butik när det passar dig. 

  • Ska jag ta med laddstationen eller transformator när jag lämnar in min robotgräsklippare?

Du behöver inte ta med laddstationen eller transformator utan det räcker att du tar med din robotgräsklippare. 

  • När ska jag hämta min robotgräsklippare igen? 

Har du lämnat in robotgräsklipparen på service och vinterförvaring är du välkommen att hämta den till våren igen när gräset börjar växa. Lämnar du endast in robotgräsklipparen på service kommer du att få ett sms när den är klar att hämtas. 

  • Vad kostar det? 

Vi har fasta priser på service, vinterförvaring och andra tillval. 
Service, 1 395 kr (är batteriet dåligt eller är det något annat som behöver bytas ut gör vi detta utan extra arbetskostnad i samband med servicen, i samråd med dig)
Service och vinterförvaring, 1 695 kr
Service och vinterförvaring inkl. hämtning och lämning av maskin, 2 495 kr

  • Vad ingår i en service? 

Djuprengöring av maskinen
Autotest/funktionskontroll
Uppdatering av mjukvara
Omtätning av maskin
Säkerhetskontroll
Byte av knivar

  • Kan jag lämna in min robotgräsklippare hos Liljekvists även om jag köpt den hos en annan återförsäljare? 

Självklart går det bra. Vi servar, lagar och vinterförvarar alla Husqvarna, Gardena och McCulloch robotgräsklippare, även om du inte köpt den hos Liljekvists.


Beställ service online

Har du inte möjlighet att lämna in din robotgräsklippare i någon av våra fysiska butiker kan du beställa service och vinterförvaring online, vi skickar dig en fraktsedel och du skickar din maskin till oss. I priset ingår alltid frakt, tur och retur. Enklare blir det inte! 

Såhär gör du:

1. Lägg denna artikel i kassan och genomför köpet.
2. När vi tagit emot beställningen får du en fraktsedel skickad till din mail.
3. Skriv ut fraktsedeln.
4. Paketera din robotgräsklippare väl så att den inte blir skadad under frakten. (Skicka      endast maskinen och inte laddplattan)
5. Tejpa fast fraktsedeln på lådan med robotgräsklipparen i.
6. Ta med dig klipparen och gå till ditt närmsta DHL utlämningsställe/service point.
7. Skicka ett mail till webshop@liljekvists.com med pinkod samt vilken vecka du vill att vi skickar tillbaka din maskin. 

 Priser  
 Endast service  2 395 kr
 Service och vinterförvaring  2 695 kr


 

Vi servar alla Husqvarna och Gardena robotgräsklippare, även om du valde att köpa den någon annanstans. Har du frågor eller funderingar kring service och vinterförvaring, kontakta någon av våra butiker här
 Rekommenderade produkter inför vintern!

Husqvarna Vinterförvaringskit - Automower® 400-serie
Med detta kit till Automower 400-serien kan du enkelt göra din robotgräsklippare redo för vinterförvaring hemma själv.  Med väggfästet kan du sätta upp robotgräsklipparen på väggen tillsammans med laddstationen vilket gör att du får mer golvyta till annat. Väggfästet gör det också enkelt att underhållsladda robotgräsklipparen under hela vintern vilket förebygger att batteriet blir dåligt. Kabelboxen fäster du i marken där laddstationen vanligtvis står, detta för att skydda de ömtåliga kablarna under vintern. Passar till: Husqvarna Automower® 400 & 500-serie I paketet ingår:  Husqvarna Automower® Väggfäste  Husqvarna Long-Life Knivar Robotgräsklippare 9-pack Husqvarna Skydd för kabeländar Husqvarna Automower® Rengöringsspray
Husqvarna Automower® Servicepaket
Servicepaket med originalprodukter från Husqvarna.  Glöm inte att ta hand om din robotgräsklippare i vinter, i detta servicepaket får du allt du behöver inför vinterförvaringen! Innehåller: Husqvarna Rengöring- och underhållskit, läs mer Husqvarna Skydd för kabeländar, läs mer Husqvarna knivar 9-pack, läs mer
Husqvarna Rengörings- och underhållskit robotgräsklippare
Praktiskt original rengöringskit till din robotgräsklippare från Husqvarna. Rengöring-och underhållskit för robotgräsklippare innehåller en slipsvamp för rengöring av kontakter, två olika borstar för att ta bort torkat gräs och smuts från undersidan av robotgräsklipparen, rengöringsspray till plastdelarna och en specialanpassad skruvmejsel för exempelvis byte av knivar. Allt i en praktisk plastlåda med lock för smidig förvaring.
Husqvarna Skydd för kabeländar
Vädertålig box från Husqvarna som skyddar kablarna över vintern. När robotgräsklipparen gått i vintervila och ligger i förvaring kan även kablar och kopplingar skyddas. Denna vädertåliga box i plast ger skydd och förvaring för de kablar och kopplingar som är kvar utomhus.
Husqvarna Automower® Väggfäste - 320/330X/420/430X/450X/440
Med Husqvarna vägghängare till Automower® robotgräsklippare kan du frigöra golvyta under vintern och när Automower® inte används under sommaren. Passar till: Husqvarna Automower® 320, 330X, 420, 430X, 440, 450X, 520 och 550
Automower® Väggfäste - 310/315
Frigör golvyta under vintern och när Automower® inte används under sommaren med Automower® väggfäste. Passar till Automower® 310 och 315. 
Automower® Väggfäste - 220Ac/230Acx
Husqvarna väggfäste till Automower® 220Ac och 230Acx. Frigör golvyta under vintern och när Automower® inte används under sommaren med Automower® väggfäste. 
Husqvarna Long-Life Knivar Robotgräsklippare 18-pack
Husqvarna Automower® knivar till robotgräsklippare, paketpris med två stycken blisterförpackade paket med 9 knivar i vardera förpackning. Original Husqvarna säkerhetsknivar av kolstål. Kombinerar hög hållfasthet och skärpa under lång tid. I priset ingår:  Husqvarna Long-Life Knivar Robotgräsklippare 9-pack, 2 st
Husqvarna Endurance Knivar Robotgräsklippare 12-pack
Husqvarna Automower® knivar till robotgräsklippare, paketpris med två stycken blisterförpackade paket med 6 knivar i vardera förpackning.  Husqvarna Automower® Endurance knivar är en ny generation av slitstarka knivar som har mer än dubbelt så lång livslängd jämfört med våra säkerhetsknivar med lång livslängd tack vare den rörliga knivdesignen. Designen ger en hårdare och skarpare kant utan att kompromissa med säkerhetsstandarderna. 6-pack Husqvarna original knivar.  I priset ingår: Husqvarna Endurance Knivar Robotgräsklippare 6-pack, 2 st
Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_cph1_dcMain_po_594_dc594_pg7523_exprodtag
Husqvarna Long-Life Knivar Robotgräsklippare 45-pack
Husqvarna original Long life säkerhetsknivar till Automower®. 45 st knivar och skruvar i en förpackning. 
Husqvarna Endurance Knivar Robotgräsklippare 45-pack
Husqvarna Automower® Endurance knivar är en ny generation av slitstarka knivar som har mer än dubbelt så lång livslängd jämfört med våra säkerhetsknivar med lång livslängd tack vare den rörliga knivdesignen. Designen ger en hårdare och skarpare kant utan att kompromissa med säkerhetsstandarderna. 45-pack Husqvarna original knivar.  Passar till: Husqvarna Automower® Gardena Robotgräsklippare 
Husqvarna Automower® Rengöringsspray
Rengöringsspray till robotgräsklippare. Husqvarna Care and Shine gör plastdetaljer på din Automower® skinande rena och blanka. Använd tillsammans med utrustning från Husqvarnas rengöringskit för bästa resultat. Innehåll, 200 ml

  • Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_gelia-cmyk-2015-png_listimg Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_140px-color-weber-png_listimg Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_140px-color-klippo-png_listimg Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_140px-color-karcher-png_listimg Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_140px-color-gardena-png_listimg Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_140px-color-husqvarna-png_listimg
  • Artiklar till startsidan - Service och vinterförvaring av robotgräsklippare - Såhär funkar det! - ctl00_f_140px-color-fogelsta-png_listimg
 Facebook_ikon.gif  instagram_ikon.gif  youtube_ikon.gif