Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 31 resultat

Arbetshandskar av hög kvalitet

På de flesta arbetsplatser är det vanligt att använda sig av arbetshandskar. Det finns ett stort utbud av olika slags handskar av olika material för olika syften. Framför allt inom byggbranschen där hantverkare arbetar mycket med hårda material i både inom- och utomhusklimat kan arbetshandskar underlätta arbetet något enormt.

Skyddshandskar

Det som är viktigt gällande arbetshandskar är att de fyller sin funktion till fullo. Du som arbetar med händerna ska inte bli begränsad av dina handskar utan snarare få extra stöd av dem. Därmed kan olika arbetshandskar passa lite olika typer av jobb och yrken. Arbetshandskar finns i flera olika prisklasser som håller olika hög nivå av kvalité. Ju mer skydd du behöver från dina arbetshandskar, desto viktigare är det är att de håller hög kvalité. Därmed är arbetshandskar inget du bör snåla på, framför allt om du planerar att använda dem dagligen.

Olika typer av arbetshandskar

Om du ska utföra ett väldigt pilligt och detaljerat jobb passar det bra med tunna montagehandskar som möjliggör för mycket rörelse. Om du däremot ska genomföra ett tyngre arbete som handlar om exempelvis tunga lyft kan en mer rejäl handske passa bättre. Så kallade skogshandskar med sågskydd passar ypperligt för krävande arbete där du behöver skydda dina fingrar lite extra. Materialet och tjockleken i arbetshandskarna beror alltså mycket på vilket syfte handsken har. Fodrade arbetshandskar passar utmärkt för dig som arbetar ute i kallt och ruggigt väder. Man kan säga att fodrade arbetshandskar ger dig värmen från en rejäl vante samtidigt som den ger dig stadgan och funktionen av en rejäl arbetshandske. Fodrade arbetshandskar passar alltså utmärkt för dig som arbetar utomhus under vintersäsongen eller tenderar att lätt bli kall om händerna. Med vattentäta arbetshandskar kan du arbeta ute i regnet utan att behöva bli blöt och kall om händerna. Denna variant passar utmärkt för dig som arbetar utomhus alternativt för dig som vill genomföra trädgårdsarbete och slippa bli blöt om händerna.

Vattentäta arbetshandskar

Vattentäta arbetshandskar är en viktig del av skyddsutrustningen för arbetare som behöver arbeta i fuktiga eller våta miljöer. Dessa handskar är speciellt utformade för att hålla händerna torra och skydda dem från vatten, oljor, kemikalier och andra vätskor som kan vara skadliga eller irriterande för huden.

Vattentäta arbetshandskar tillverkas vanligtvis av material som naturgummi, PVC (polyvinylklorid) eller nitril, som är kända för sin vattentäthet och slitstyrka. Dessa material bildar en tät barriär mot vätskor och förhindrar att vatten tränger igenom handskarna. Det finns olika typer av vattentäta handskar, och valet av handskar beror på arbetets natur och de specifika kraven

Arbetshandskar som andas

Arbetshandskar som andas är en viktig typ av skyddsutrustning som är utformad för att ge både skydd och komfort till arbetare under långa arbetspass. Dessa handskar är speciellt konstruerade för att låta luft cirkulera genom materialet, vilket minskar fuktighet och värmeansamling och hjälper till att hålla händerna svala och torra.

Handskar som andas tillverkas vanligtvis av material med god andningsförmåga, såsom nylon, polyester eller andra syntetiska fibrer. Dessa material har egenskaper som gör att luft kan passera genom handskarna och ventilera händerna.

Fördelarna med andningsbara arbetshandskar är flera. Här är några av dem:

  • Minskad fuktighet: Genom att tillåta luft att cirkulera minskar andningsbara handskar fuktansamling på insidan av handskarna. Detta hjälper till att förhindra att händerna blir fuktiga och minskar risken för hudirritation och klåda.
  • Temperaturreglering: Genom att tillåta luftflöde hjälper andningsbara handskar till att reglera temperaturen på händerna. De förhindrar överdriven värmeansamling och gör det möjligt för händerna att andas, vilket ger ökad komfort under arbetspasset.
  • Minskar lukt: Fukt och svett kan skapa en otrevlig lukt i handskar. Genom att använda andningsbara handskar minskar risken för luktproblem genom att luften kan cirkulera och hjälpa till att torka upp eventuell fuktighet.
  • Bättre grepp och fingerfärdighet: Andningsbara handskar tenderar att vara tunnare och mer flexibla än vissa andra typer av handskar. Detta gör det möjligt för arbetare att ha bättre grepp och fingerfärdighet när de hanterar verktyg och material.

Andningsbara arbetshandskar är särskilt användbara i branscher där arbetet kräver precision och fingerfärdighet, såsom montering, elektronik, laboratoriearbete och liknande. De kan också vara fördelaktiga inom yrken som bygg, trädgårdsarbete, logistik och lagerhantering.

För att säkerställa att andningsbara handskar fortsätter att ge optimal skydd och komfort är det viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för användning, rengöring och underhåll. Det kan vara nödvändigt att regelbundet inspektera handskarna för att säkerställa att de är i gott skick och att ventilationsfunktionen inte har påverkats.

Arbetshandskar som andas är en viktig investering för att skydda händerna och förbättra arbetsmiljön för arbetare. Genom att välja handskar med god andningsförmåga kan man uppnå både skydd och komfort under arbetsdagen.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.