Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

16 produkter

 • Husqvarna Röjklinga Scarlett 200-22T ø 1″

  279 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 300-3T ø 1″

  369 kr
 • Husqvarna Röjklinga Scarlett 200-22T ø 20 mm

  279 kr
 • Husqvarna Röjklinga Scarlett 225-24T ø 1″

  319 kr
 • Husqvarna Sågklinga Scarlett 24T-225 ø 20 mm

  219 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 255-3T ø 20 mm

  299 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 255-3T ø 1″

  299 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 300-3T ø 20 mm

  369 kr
 • Husqvarna Röjklinga Scarlett 225-24T ø 20 mm

  319 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 350-3T ø 1″

  489 kr
 • Husqvarna Röjklinga Maxi XS 225-24T ø 1″

  319 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 275-4T ø 20 mm

  319 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 255-4T ø 1″

  299 kr
 • Husqvarna Gräsklinga 250-8T ø 1″

  299 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 255-4T ø 20 mm

  299 kr
 • Husqvarna Gräsklinga Multi 275-4T ø 1″

  319 kr

Röjsågsklingor för alla uppgifter

När man trimmar eller röjer i otämjd natur kan man stöta på många utmaningar, oavsett om det är tätt kraftigt gräs eller vedartad vegetation. Här hittar du gräsklingor och röjklingor till din röjsåg för alla typer av uppgifter.

Röjklingor & sågklingor – För röjning av grenar & kvistar

En röjklinga används oftast för skogsröjning och avverkning av grövre kvistar. En bra regel att tänka på när du ska välja klinga är – ju större röjsåg du har, ju större röjklinga ska du använda. Du bör alltid välja en högkvalitativ och hållbar sågklinga för skogsröjning. För maximal effekt bör du slipa  klingan med filutrustning så den alltid är vass när du behöver den. Läs gärna vår guide där vi visar hur du slipar röjsågsklingan.

Röjsågen är en oumbärlig följeslagare för de som arbetar i skogsmiljö eller behöver röja grövre vegetation. För att uppnå bästa resultat med din röjsåg är det viktigt att välja rätt typ av klinga för uppgiften. Röjklingor, även kända som sågklingor, är det ideala valet när du behöver röja kvistar och mindre träd. En viktig regel att komma ihåg när du väljer en klinga är att storleken spelar roll. Om du har en kraftfullare röjsåg, bör du använda en större röjklinga. Det är också avgörande att välja en högkvalitativ och hållbar klinga för att uppnå maximal effektivitet. För att säkerställa att din röjsågsklinga alltid är i toppskick är det bra att ha filutrustning till hands för att regelbundet slipa klingan.

Slyklingor & gräsklingor – För röjning av sly & kraftigt gräs

När det kommer till att röja tätt och kraftigt gräs, sly och snår, är slyklingor och gräsklingor de bästa vännerna. Slyklingan och gräsklingan kommer i flera olika utföranden. Det som oftast skiljer dem åt är antalet tänder, klingstorlek och centrumhålet. Det finns klingor för gräsröjning som är 3-tandade, 4-tandade och 8-tandade. Beroende på vilket arbete som ska utföras bestämmer du vilket utförande klingan ska ha.

Så underhåller du din röjsågsklinga för optimal prestanda

En röjsågsklinga är ett oumbärligt verktyg när det gäller att klippa gräs, sly, och annan vegetation i trädgården eller på skogsmarken. För att hålla din röjsågsklinga i toppskick och säkerställa dess optimala prestanda, är regelbunden underhåll avgörande. Här är några viktiga steg och tips för att underhålla din röjsågsklinga på bästa sätt.

Rengöring och avlägsnande av skräp:

Efter varje användning bör du noggrant rengöra din röjsågsklinga. Använd en borste eller en trådborste för att ta bort eventuella gräs- eller slyrester som har fastnat på klingan. Om du låter skräp ackumuleras kan det påverka klingans prestanda och skärpa.

Kontroll av klingans skick:

Innan du börjar använda din röjsåg, är det klokt att inspektera klingan noggrant. Se efter om det finns skador, bucklor eller andra tecken på slitage. Om du hittar några defekter bör du byta ut klingan omedelbart för att undvika skador på din röjsåg eller risk för personskador.

Skärpning av klingan:

En vass klinga är avgörande för att få bästa möjliga resultat med din röjsåg. Om klingan är slö kommer den att kräva mer kraft för att skära genom vegetationen och kan även orsaka överhettning i röjsågen. Använd en klingfil eller ett speciellt filverktyg för att noggrant skärpa klingans tänder. Följ tillverkarens rekommendationer för rätt vinkel och teknik för att skärpa klingan korrekt.

Kontroll av centrumhålet:

Centrumhålet på klingan bör också inspekteras regelbundet. Se till att det är i gott skick och inte har utvidgats eller deformeras. Ett korrekt centrumhål är nödvändigt för att klingan ska sitta stadigt och rotera jämnt på röjsågen.

Smörjning av klingan:

För att minska friktionen och förhindra rostbildning är det en bra idé att smörja klingan regelbundet med olja. Använd ett lämpligt smörjmedel och följ tillverkarens rekommendationer. Detta kommer att förlänga klingans livslängd och förbättra dess prestanda.

Rätt användning och teknik:

För att undvika onödig slitage på din röjsågsklinga är det viktigt att använda rätt teknik när du arbetar. Undvik att slå klingan i hårda föremål som stenar eller trädstammar, och försök att klippa vegetationen på ett sätt som minimerar kontakt med marken.

Säkerhetsåtgärder:

När du arbetar med din röjsågsklinga, se till att alltid använda rätt skyddsutrustning, inklusive skyddsglasögon, hörselskydd, handskar och lämpliga kläder. Säkerhet går alltid först, och detta kommer att skydda dig från eventuella skador.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.