Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 26 resultat

Lövblås & Lövsug - Få enkelt bort alla löven i trädgården

När hösten närmar sig och lövens färger har gått över till brunt och gräsmattan plötsligt täcks av löv, vill man på ett smidigt sätt snabbt få bort alla löven igen. Som du säkert vet blir löven tyngre desto längre du låter dem ligga och desto jobbigare blir det att bli kvitt dem. Med en lövblås blir det så mycket lättare att bli fri från höstens spår – att använda en lövblås kan till och med vara rätt så roligt!

Ska man köpa en lövblås eller en lövsug?

Här finns det egentligen tre olika valmöjligheter, antingen en lövsug, lövblås eller en kombinerad lövblås och lövsug. Som namnet förtäljer är en lövblås en maskin som helt enkelt blåser ut luft med ett högt tryck och gör det på så vis möjlighet att snabbt blåsa ihop de utspridda löven till högar. En lövsug fungerar däremot på motsatt sätt. Med en lövsug suger man helt enkelt upp alla löven likt en dammsugare. Med den kombinerade lövblåsen och lövsugen kan du jobba ihop lövhögar och sedan suga upp högarna i lövsugens behållare.

Om du behöver få bukt på löven på tomten, i ladan eller andra inomhusmiljöer kan det vara läge att införskaffa en lövblås eller lövsug. Oavsett om du behöver en maskin för yrkesanvändning eller privat bruk kan dessa fungera utmärkt. Med hjälp av en lövblås kan du utan någon större kraftansträngning snabbt få ordning i din trädgård. Oavsett vilka behov du har eller vilka utrymmen du behöver rensa finns det garanterat en maskin som passar dina behov. Vilket alternativ som är bäst för dig beror bland annat på ytstorleken och vilka utrymmen du behöver rensa. Både den bensindrivna och den batteridrivna sorten finns i olika storlekar för att klara av olika slag jobb. Därmed kan du lätt införskaffa den sort som passar dina behov bäst.

Bensindriven lövblås eller lövsug

En bensindriven lövblås eller lövsug passar ypperligt för dig som behöver rensa stora ytor. Du blir inte begränsad av elektricitet och kan arbeta mobilt. Så länge du har bensin att tillgå kan du arbeta oavbrutet vilket kan vara en stor fördel för dig som vill använda maskinen mycket. Du slipper ta pauser som du kan behöva om en batteridriven maskin får slut på ström. Därmed kan denna maskin vara att föredra om du ska arbeta på platser utan laddningsmöjligheter.

Batteridriven lövblås eller lövsug

En batteridriven lövblås fungerar väl på mindre ytor och de stora varianterna passar även utmärkt på större ytor. En stor fördel med denna variant är att du slipper tänka på bränsle, eftersom den är batteridriven. Du behöver istället ladda ett batteri. Nackdelen med detta är att du kan behöva köpa ett extra batteri om du vill kunna arbeta oavbrutet. Ljudnivån på den batteridrivna varianten är betydligt mycket lägre än den bensindrivna varianten. Detta kan vara ett stort plus för dig som ska arbeta nära andra människor och vill störa din omgivning så lite som möjligt.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.