Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 30 resultat

Huggarbälte & verktygsbälte - För skogsverktyg

Bär med dig dina viktigaste skogsverktyg nära kroppen

Som skogsarbetare behöver man arbeta på svåråtkomliga platser. För att göra arbetsflödet så effektivt och optimerat som möjligt är verktygsbältet ett bra hjälpmedel. Det finns flera olika varianter av huggarbälten och vi rekommenderar alltid att använda det som passar dig bäst. Jobbar du långa dagar i skogen kan det vara bra att ha ett verktygsbälte med sele för maximal komfort och ergonomi. Selen hjälper till att fördela vikten och ger kroppen extra stöd.

Val av rätt huggarbälte

När det gäller att välja rätt huggarbälte är det flera faktorer att ta hänsyn till. Först och främst är det viktigt att mäta midjan noggrant för att säkerställa en bra passform. Ett bälte som är för tätt eller för löst kan vara obekvämt och ineffektivt. Dessutom bör skogsarbetaren överväga vilka verktyg och redskap som behöver bäras. Ett bra huggarbälte bör ha tillräckligt med fickor och hängare för att rymma alla nödvändiga verktyg, och det bör vara lätt att justera för att passa olika arbetsuppgifter.

Hölster till huggarbälte & verktygsbälte

Med hjälp av de stora utbudet av hölster till skogsbältena kan du utrusta det precis som du vill ha det. Beroende på vilka skogsverktyg som är viktigast för dig kan du anpassa ditt huggarbälte så det blir det perfekta bärsystemet just för dig. Har du ett batteribälte finns det flera smidiga hölster som hjälper dig att enkelt bära med extra batterier.

Komponenter i ett huggarbälte

Ett typiskt huggarbälte består av flera viktiga delar. Det breda bältet som bärs runt midjan fungerar som basen för hela bältet. Det är oftast justerbart för att passa olika midjestorlekar och kan säkras med spännen och remmar. Bältet är försedd med flera verktygsfickor och hängare som gör det möjligt att organisera och bära olika verktyg, från yxor till sågar och mätverktyg. Skulderremmarna går över axlarna och hjälper till att fördela vikten jämnt över kroppen, vilket minskar belastningen på ryggen och förbättrar arbetskomforten.

Säkerhet vid användning av huggarbälte

För att säkerställa säkerheten vid användning av ett huggarbälte är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer. Bältet ska vara korrekt justerat och säkrat för att undvika att det glider under arbete, vilket kan leda till skador. Verktygen bör också vara ordentligt fastsatta i fickorna och hängarna för att förhindra att de faller och orsakar skador på användaren eller andra i närheten. Dessutom är användning av personlig skyddsutrustning, som hjälm, skyddsglasögon och handskar, viktigt för att minimera riskerna.

Underhåll av ditt huggarbälte

För att förlänga livslängden på ditt huggarbälte och säkerställa att det fungerar korrekt bör du ägna uppmärksamhet åt regelbundet underhåll. Inspektera bältet regelbundet för att identifiera tecken på slitage, skador eller sönderfall. Rengör och tvätta bältet enligt tillverkarens rekommendationer för att hålla det i gott skick. Spännen och remmar bör smörjas vid behov för att säkerställa att de fungerar smidigt. Om några delar av bältet är slitna eller skadade bör de bytas ut i tid för att säkerställa bältets funktionalitet och säkerhet under skogsarbetet.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.