Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

14 produkter

Tillbehör av olika behov för snöslungor

Vilka typer av tillbehör finns tillgängliga för snöslungor?

Det finns flera olika typer av tillbehör för snöslungor. Snöskyffel är ett av dessa och det är en monterad skyffel som hjälper till att styra snön i önskad riktning. Sedan finns även slirskyddskedjor, kedjor som fästs på slungans däck för att ge bättre grepp på hala ytor. Ljuskit vilket är belysning som monteras på snöslungan för att möjliggöra arbete i mörker eller dimma. Skärskydd som skyddar snöslungans skär från skador och slitage. Fjädrad slirskydd, en fjädrad anordning som hjälper till att förhindra skador på snöslungan om den kolliderar med ett hinder.

Hur hjälper slirskyddskedjor till på snöslungan?

Slirskyddskedjor är en oumbärlig komponent för snöslungor när det kommer till att hantera svåra snöröjningsförhållanden. Dessa robusta kedjor är särskilt användbara när du står inför hala ytor, tjock is eller branta backar under vintermånaderna. Slirskyddskedjor består av små metallkedjor som fästs på snöslungans däck. Dessa kedjor fungerar som små gripdon som biter sig fast i snön och isen, vilket ger snöslungan extra grepp och dragkraft. Detta ökar förmågan att ta sig fram på hala och slitna ytor utan att tappa kontrollen. Den ökade dragkraften är särskilt värdefull när du behöver manövrera snöslungan genom djupa snödrivor eller uppför branta backar.

En av de mest oroande situationerna för en snöslungeanvändare är när maskinen börjar slira eller fastna i snön. Detta kan vara farligt och ineffektivt. Slirskyddskedjor minskar dramatiskt risken för att snöslungan ska tappa greppet och slira, särskilt på isiga eller ojämna ytor. Detta gör snöröjningsarbetet säkrare och mer smidigt. Slirskyddskedjor ökar säkerheten för både användaren och omgivningen. Genom att ge bättre kontroll över snöslungan minskar de risken för olyckor och skador. Dessutom ökar de effektiviteten vid snöröjning. Maskinen kan arbeta snabbare och mer effektivt utan att slira eller fastna, vilket sparar tid och ansträngning.

Rengöring av snöslungor

Rengöring är en viktig del av underhållet för din snöslunga. Efter varje användning bör du ta dig tid att rengöra maskinen noggrant. Detta inkluderar att ta bort eventuell snö och is som har fastnat på maskinen, rengöra skäret och utkastaren samt kontrollera att alla delar är i gott skick. Rengöring av snöslungan hjälper till att förebygga rost och korrosion och förlänger dess livslängd. Det är också viktigt att följa tillverkarens underhållsanvisningar för att säkerställa att din snöslunga fungerar smidigt och säkert under hela vintersäsongen.

Brytpinnar för snöslungor

Brytpinnar är viktiga komponenter i en snöslunga och de bör kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de är i gott skick. Dessa pinnar används för att knuffa snön genom maskinen och rikta den mot utkastaren. Om brytpinnar blir slitna eller skadade kan de påverka snöslungans prestanda negativt. Det är viktigt att byta ut dem vid behov för att säkerställa en effektiv snöröjning.

Snöslungöverdrag

Snöslungöverdrag är praktiska tillbehör som skyddar din snöslunga från väder och vind när den inte används. Dessa överdrag är tillverkade av slitstarkt material som hindrar snö och is från att ansamlas på maskinen. De är särskilt användbara under sommar- och vårmånaderna när snöslungan inte används regelbundet. Snöslungöverdrag förlänger livslängden på din snöslunga genom att förhindra rost och korrosion.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.