Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

13 produkter

Friluftsyxor, klyvyxor & snickaryxor

Yxor – För vedklyvning, trädfällning, snickeri & träarbete

Yxan är alltid ett bra redskap, oavsett om du är skogsarbetare, snickare eller bara ska utföra trädgårdssysslor. Vi har ett stort sortiment av yxor till flera olika arbetsuppgifter. När du ska köpa en yxa ska du alltid se till vad den kommer att användas för. Yxorna är oftast speciellt anpassade för olika uppgifter så vi rekommenderar alltid att välja verktyg efter arbetsuppgift för bästa resultat.

Allroundyxa – smidig yxa skog, hem & trädgård

En allroundyxa är ofta perfekt att använda som en trädgårdsyxa. Men även skogsarbetare som arbetar med trädfällning uppskattar ibland en mindre allroundyxa. I skogsarbetet kan den till exempel vara perfekt att använda som en hammare för att slå in kilar. Allroundyxan finns i flera olika storlekar.

Klyvyxa – en yxa för vedklyvning

Klyvyxan är utformad och tillverkad för klyvning av ved. Den har en tyngd i yxhuvudet som ger viktfördelning och balans. Det är bland annat det som skiljer en vanlig yxa från en klyvyxa. Skaftet är lätt vilket gör att kraften koncentreras i hugget som ger en lätt klyvning av veden. Det är alltså kombinationen av det tunga huvudet och lätta skaftet som gör denna yxan ultimat för klyvning av ved. Flera av klyvyxorna har även en hammarfunktion vilket gör den mer mångsidig.

Släggyxa – ett mångsidigt verktyg

Släggyxan är en kraftfull yxa som kan användas som yxa och slägga men även som hammare för kliar vid trädfällning. Yxan fungerar som ett fantastiskt skogsverktyg, trädgårdsredskap men även som ett komplement till motorsåg eller brytjärn.

Yxorna är designade och utformade för ergonomisk användning.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.