Ett familjeföretag sedan 1983

Liljekvists historia började redan på 60-talet när Hans Liljekvist servade och reparerade motorsågar hemma i sitt garage. Entreprenörsandan och intresset för maskiner fick sonen Roger Liljekvist redan i 13-årsåldern då han fick hjälpa sin pappa med service och reparationer. Tillsammans bestämde de sig för att starta bolaget Liljekvists Motor AB. Sedan dess har företaget och varumärket Liljekvists bara växt. Idag är Roger VD och driver bolaget tillsammans med hustrun Annika.

Med två fysiska butiker och serviceverkstäder i Laholm och Halmstad samt en väletablerad e-handel kan vi, med hjälp av vår duktiga och kunniga personal, erbjuda samma service, kvalitet och trygghet till kunder i hela Sverige. Under många år har vi befäst vår position som en av Sveriges absolut största återförsäljare inom segmentet Husqvarna Skog & Trädgård. Vi har blivit experter på robotgräsklippning. Så länge Husqvarna har tillverkat robotgräsklippare har vi sålt, installerat och servat dem.

Att grilla har väl aldrig varit hetare än nu. Vi erbjuder grillar av hög kvalitét från kända varumärken som Napoleon och Kamado SUMO. Vi vågar påstå att hittar du ingen grill hos Liljekvists – då ska du inte grilla! Vi kompletterar vårt redan breda sortiment med produkter för hem och fritid så som elcyklar, rengöringsmaskiner och friluftskläder.

Hållbarhet och starka varumärken

Hållbarhet har i alla tider varit ett ledord för oss. Våra starka varumärken har så hög kvalitet att de ofta går i arv från generation till generation. Eller så säljs de begagnade till den som har andra krav än splitter nytt. Våra serviceverkstäder – ja, vi har faktiskt en i varje butik – ser till att inbytta maskiner får en andra chans. Hos Liljekvists erbjuds du som kund produkter av hög kvalitet från starka varumärken som bl.a. Husqvarna, Kärcher, Napoleon och Sievi. Om du har frågor om skötsel, service eller val av produkt har vi en gedigen kunskapsbank i vårt företag.

Eftersom hållbarhet är en viktig del av Liljekvists varumärke är det en självklarhet att erbjuda ett stort sortiment av reservdelar. På vår hemsida kan du enkelt och smidigt leta upp rätt del till din skogs- eller trädgårdsmaskin från bl.a. Husqvarna, Gardena, Jonsered och Klippo. Och oavsett var du bor i Sverige kan du köpa dina reservdelar hos Liljekvists.

Vi hjälper dig – från början till slut

Liljekvists koncept bygger på att erbjuda rätt produkt för varje utmaning, oavsett om du är din egen trädgårdsmästare eller yrkesarbetande entreprenör med flera anställda. Våra verkstäder säkerställer att dina maskiner alltid fungerar när du behöver dem. Som entreprenör skall du aldrig behöva stå stilla i din verksamhet. Vi tar ansvar för att det fungerar.

Vi jobbar mycket med ”business-to-business” och inleder hela tiden nya samarbete med både företag och föreningar. Det är många olika typer av aktörer med olika behov och vi är lika glada varje gång vi kan erbjuda smartare lösningar eller bättre serviceavtal. Som kund hos Liljekvists kan du vara trygg, oavsett om du handlar på nätet eller i våra fysiska butiker. Behöver du hjälp eller service så finns vi här med välutbildad personal.

På Liljekvists har vi en familjär anda som alltid sätter största fokus på dig som kund. Välkommen till Liljekvists-familjen!

Trygg E-handel

Trygg E-handel är en certifiering för nätbutiker. Certifieringen ägs och drivs av Svensk Distanshandel AB. Den välkända symbolen visar dig som konsument att vi är en seriös aktör och att köpet sker tryggt och säkert.


Roger Liljekvist
VD