Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

12 produkter

 • Stekhäll Komplett 78cm Hällmark

  4 495 kr
 • Hällmark Lock 78cm

  1 595 kr
 • Hällmark Popcorngryta

  699 kr
 • -10%

  Hällmark Överdragsset 58cm

  359 kr
 • Hällmark Smörgåsjärn

  399 kr
 • Hällmark Traktörhäll 70 cm

  2 095 kr
 • Hällmark Lock 58cm

  949 kr
 • Hällmark Överdragsset 78cm

  499 kr
 • Hällmark Komplett 58cm

  2 895 kr
 • Hällmark Grillhäll 42cm

  599 kr
 • Hällmark Traktörhäll 51cm

  1 195 kr
 • Hällmark Stekhäll 48cm

  799 kr

Vad är en stekhäll?

En stekhäll har formen av en större panna som består av en platt yta, vanligtvis tillverkad av gjutjärn eller stål, och som används för matlagning utomhus. Den kan placeras direkt över en öppen eld, en grill eller en gasbrännare beroende på modell och preferenser. Stekhällar har vanligtvis en slät sida för stekning och en räfflad sida för att få till fina grillmönster på maten. De kommer i olika storlekar och former för att passa olika behov och lösningar.

Flera fördelar med stekhällar

 Det finns många fördelar med att använda en stekhäll när man vill laga mat. Här nedanför listar vi några av dessa:

Jämn värmefördelning: Stekhällar är kända för sin förmåga att distribuera värme jämnt över ytan. Detta resulterar i jämnt tillagad mat utan så kallade hotspots.

Mångsidighet: Med en stekhäll kan du tillaga allt från frukostfavoriter så som ägg och bacon till saftiga biffar och färska grönsaker. Dess mångsidighet gör det till ett oumbärligt verktyg för utomhusmatlagning och matfantasten.

Hållbarhet: Stekhällar tillverkade av gjutjärn eller stål är kända för sin hållbarhet. De tål höga temperaturer och tuffa utomhusförhållanden, vilket gör dem till en långsiktig investering som du kan njuta av år efter år.

Materialval på en stekhäll

Stekhällar tillverkas som sagt i beständiga material som både kan fördela värmen jämt i hela pannan och som håller för många års användning. Exempel på material kan vara:

Gjutjärn: Gjutjärnsstekhällar är populära på grund av sin utmärkta värmehållning och jämn fördelning. De kan kräva lite extra underhåll, såsom inoljning för att förhindra rostbildning, men deras prestanda och hållbarhet gör dem till ett förstahandsval för många utomhuskockar.

Stål: Stekhällar tillverkade av stål är vanligtvis lättare än gjutjärnsalternativen och enklare att hantera. De har också utmärkt värmehållning och är oftast lättare att rengöra. Stålstekhällar är ett bra alternativ om du prioriterar vikt och enkelhet.

För att öka livslängden på din stekhäll behöver du se till att sköta underhållet och beroende på materialval, tillverkare och modell kan det behövas olika sorters underhåll. Men några av de vanligaste punkterna är:

Säsongsinoljning: Gjutjärnsstekhällar bör behandlas med säsongsinoljning för att hålla dem i gott skick. Detta innebär att man applicerar ett tunt lager av matolja över ytan och värmer upp den försiktigt. Detta hjälper till att skapa en skyddande patina och förhindrar rost.

Rengöring: Efter varje användning bör du rengöra din stekhäll genom att skrapa bort matrester med en spatel eller en stålsvamp. Använd aldrig diskmedel, eftersom det kan förstöra ytan och ta bort den naturliga inoljningen. Efter rengöring, torka stekhällen ordentligt och applicera ett tunt lager av matolja för att förhindra rost.

Laga olika maträtter på din stekhäll

 I princip kan du laga en mängd olika sorters mat på en stekhäll. Stekhällar är mångsidiga köksredskap som kan användas för att tillaga allt från kött och fisk till grönsaker, ägg, pannkakor och mycket mer. Du kan steka, grilla, bryna, fritera och till och med laga såser på en stekhäll. Tack vare den jämna värmefördelningen kan du få bra resultat med olika maträtter på en stekhäll. Det är viktigt att anpassa värmen och tillagningstiden för att uppnå önskat resultat.

Stekta grönsaker med kryddor: Skär upp dina favoritgrönsaker i bitar, tillsätt olja, kryddor och stek på den släta sidan av stekhällen. Resultatet blir hälsosamma och smakrika tillbehör till grillat kött eller fisk.

Frukost på stekhällen: Stek ägg, bacon, korv och till och med pannkakor på din stekhäll för en härlig frukost utomhus. Den jämnt fördelade värmen kommer att ge dig perfekt stekta resultat varje gång.

Stekhällar är en fantastisk investering för utomhuskockar och campingälskare som vill njuta av läckra måltider under bar himmel. Deras förmåga att leverera jämn värme och deras mångsidighet gör dem till oumbärliga köksredskap. Genom att välja rätt material och ge stekhällen ordentligt underhåll kan du njuta av många års användning och smakupplevelser utomhus.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.