Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 55 resultat

Motorsågssvärd till motorsåg & stångsåg

Det är lika viktigt att välja rätt motorsågssvärd som det är att välja rätt motorsågskedja. Med ett svärd som är anpassat till motorsågen kan du ge maskinen en längre livslängd och bättre prestanda.

Olika typer av sågsvärd

Sortimentet av motorsågssvärd är stort och det finns flera typer av svärd till olika användningsområden. De vanligaste svärden som används är 13 och 15 tum långa och de är oftast den längden som är följer med när man köper en ny motorsåg. Det finns många specialsvärd som är tillverkade speciellt för t.ex. väldigt hårda träslag, precisionsarbete eller skulptering. Till en stångsåg används alltid ett kortare svärd.

Rätt svärd till din motorsåg

För att svärdet ska passa din motorsåg måste du veta om du har en stor eller liten infästning. De flesta motorsågarna har en liten infästning medan de större och kraftfulla bensindrivna motorsågarna har stor. Du måste också veta vilken delning du ska ha på svärdet, delningen beror på drivhjulet som sitter i motorsågen. Spårvidden är också viktig, de vanligaste är 1,3 och 1,5 mm. Mindre motorsågar, batteridrivna motorsågar och elkedjesågar har ofta en spårvidd som är 1,1 mm. Spårvidden kan också skilja sig mycket beroende på vilket varumärke som tillverkar motorsågen och skärutrustningen.
Vill du läsa mer om skärutrustning eller behöver du hjälp kan du följa vår enkla guide för hur du väljer rätt sågkedja och svärd till din Husqvarna motorsåg.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.