Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 20 resultat

Skyddshjälmar & Skogshjälmar

Skydda ditt huvud vid arbete i trädgård, skog och mark!

Du som arbetar i farlig arbetsmiljö, där risken för huvudskador finns, ska ha en skyddshjälm för att skydda huvud och ansikte. Valet av hjälm beror på arbetsuppgifterna och de specifika riskerna som är förknippade med dem. Det är viktigt att följa säkerhetsföreskrifter och använda rätt skyddsutrustning för att undvika skador och olyckor.

Skyddshjälm

Skyddshjälmar används i en mängd olika arbetsmiljöer, inklusive byggarbetsplatser, industri, konstruktion, tillverkning och andra yrken där huvudskador kan uppstå genom fallande objekt, kollisioner eller andra faror.

Skogshjälm

Skogshjälmar är speciellt utformade för användning i skogsbruk och relaterade yrken. De syftar till att skydda användare mot fallande trädstammar, grenar och andra skogsrelaterade faror.

Material och utrustning

Skyddshjälmar är vanligtvis tillverkade av hållbara material som exempelvis ABS-plast och är ofta utrustade med en inre foder som ger stötdämpning. De kan också ha justerbara hakband och fästen för att säkerställa en säker passform. Vissa skyddshjälmar kan kompletteras med skyddsskärmar, hörselskydd och andra tillbehör beroende på arbetsuppgifterna.
Skogshjälmar inkluderar ofta ett visir eller ansiktsskydd som skyddar mot skräp och spån som kan projiceras vid trädfällning eller trädbeskärning med exempelvis motorsåg eller stångsåg. De har också inbyggt hörselskydd och är ibland utrustade med ett skärmskydd för ögonskydd.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.