Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 49 resultat

Motorsågar - För alla arbetsuppgifter och utmaningar

En motorsåg är en trädgårds- eller skogsredskap som bland annat används för att kapa träd och ved. Den består av en motor, ett blad och ett handtag och fungerar genom att motorn driver bladet och sågkedjan med hög hastighet för att skära genom trä. Motorsågar finns i flera olika storlekar och modeller, från mindre batteridrivna modeller för trädgårdsbruk till större modeller för professionellt skogsbruk.

Vi säljer slitstarka motorsågar för effektivt arbete i skog, park och trädgård från välkända varumärken. Hållbarhet är ett viktigt ledord för oss och därför säljer vi endast motorsågar av hög kvalitét och prestanda, som ska fungera på användarens villkor. Vi har modeller för alla typer av behov och arbetsuppgifter. Allt från smidiga och lätta motorsågar drivna på batteri eller el till stora, kraftfulla bensindrivna för de mest krävande användarna.

Det är inte bara kraften i motorsågen som spelar roll för sågningen, lika mycket hänger på utrustningen. Viktigt att tänka på vid motorsågsarbete är att välja skärutrustning som matchar motorsågens kapacitet. Har du en Husqvarna motorsåg och inte vet vilken utrustning som passar kan du ta hjälp av vår svärd- och sågkedjeguide.

Vad ska man tänka på när man väljer motorsåg?

När du väljer en motorsåg bör du överväga följande faktorer:

  1. Storlek och vikt: Välj en motorsåg som är lätt och bekväm att hantera, beroende på din styrka och ditt användningsområde.
  2. Effekt: Effekten påverkar sågens kapacitet och hastighet. Välj en effekt som matchar dina behov.
  3. Bladlängd: Bladlängden påverkar sågens kapacitet och användningsområde. Välj en längd som passar för dina behov.
  4. Säkerhet: Säkerhet är en viktig faktor. Se till att sågen har säkerhetsfunktioner som till exempel en säkerhetsbroms och en säkerhetsbrytare.
  5. Pris: Motorsågar finns i en mängd prisklasser. Välj en som matchar dina behov och budget.
  6. Kvalitet: Välj en högkvalitativ motorsåg med en god service och garanti för bästa prestanda och livslängd.
  7. Användningsområde: Välj en motorsåg som är lämplig för ditt användningsområde, till exempel för hemmabruk eller professionellt bruk.

Välj rätt såg till rätt jobb

Det finns olika typer av motorsågar som passar bättre för olika typer av jobb. En kedjesåg är den mest vanliga typen av motorsåg och används för allmänna skärarbeten, såsom att kapa träd, ved och timmer. Tandsåg är en specialiserad motorsåg med ett tandat blad och är lämplig för att skära metall och annat hårt material. Klippsåg är en mindre motorsåg med en kort bladlängd och är lämplig för mindre trädgårdsarbeten och trädgårdsskötsel. En professionsåg är en kraftfull motorsåg med en längre bladlängd och är lämplig för tunga skogsarbeten och för professionellt bruk.

Det är viktigt att välja rätt motorsåg för ditt användningsområde för att säkerställa säkerhet och effektivitet i ditt arbete.

Motorsågar för hobbysågaren och villaägaren

Batteridrivna motorsågar är ett populärt val för hobbysågaren och för den som behöver en lättare motorsåg för t.ex. avverkning av mindre träd. En batterimotorsåg är ofta lika effektiv och kraftfull som en bensindriven i samma storlek. Är du ute efter en motorsåg för beskärning av ved kan en elkedjesåg med sladd vara ett bra val. Dessa motorsågar är mycket enkla att både starta och hantera.

Motorsågar för yrkesmässig skogshuggning

Vårt sortiment av professionella motorsågar passar för dig som arbetar i skog eller ska fälla större träd med grova stammar. Vårt professionella sortiment består av motorsågar för kvistning, gallring eller fällning av medelstora träd. Vid kvistning rekommenderar vi att du har en smidig såg med kortare motorsågssvärd och en sågkedja med hög kedjehastighet. Detta för att sågningen ska vara så effektiv som möjligt och tillföra minimal belastning på kroppen.

Arboristsågar och motorsågar med topphandtag

När man jobbar som arborist uppskattar man ofta lätta, kompakta och välbalanserade motorsågar. Här hittar du topphandsågar som passar för professionell trädvård men även mindre och lättare aboristsågar för beskärning av mindre trädkronor och avverkning av lättare träd.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.