Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 48 resultat

Robotgräsklippare - Din partner i trädgården som alltid skapar en perfekt klippt gräsmatta

Så här köper du rätt robotgräsklippare

Med en robotgräsklippare installerad i din trädgård behöver du inte bekymra dig över gräsklippningen, roboten gör jobbet. Vi har högkvalitativa robotgräsklippare som klarar branta lutningar på upp till 70% och tuffa terränger med passagehantering. Med en låg ljudnivå kan en robotgräsklippare arbeta i trädgården både dagtid och på natten utan att störa. Robotgräsklippare klipper oavsett väder, solsken eller regn, du kommer alltid att ha en perfekt klippt gräsmatta. En robotgräsklippare hjälper dig att hålla gräsmattan fin, samtidigt som du slipper göra jobbet. Det är väldigt lätt att komma igång med en och du kommer sedan inte behöva göra något mer, den sköter sig självt.

Det finns däremot flera olika varumärken och dessa har sina olika modeller. Det är därför viktigt att du tänker på vad det är för gräsklippare du köper innan du lägger pengarna på något. Enklast blir det genom att tänka på vad du faktiskt behöver från din nya robotgräsklippare, vi går igenom det med dig.

Ta reda på hur stor gräsmattan är

Till att börja med måste du tänka på hur mycket yta som ska klippas. Olika modeller har såklart lite olika prestanda så det är inte säkert att den första bästa robotgräsklippare som du hittar är tillräckligt för din gräsmatta. Börja därför med att kontrollera din gräsmatta, framförallt storleken på den. Utöver det så kan du också kontrollera om det är mycket ojämn terräng eller något annat att anmärka på. Det finns modeller som är bra på vissa typer av gräsmattor och en sådan kan komma till användning om det finns något speciellt problem med just din.

Exempel på gräsyta kontra maskinens kapacitet

Har du 1000 kvm gräs att klippa och köper en maskin som klarar 1000 kvm, innebär det att maskinen får klippa dygnet runt alla dagar i veckan för att hinna med. Önskar du sätta tider på din klippare, att den t.ex. ska klippa dagtid kl.8-16 så behöver du en maskin med mer kapacitet. Vi rekommenderar att alltid köpa en maskin med 20-50% överkapacitet, då det minskar slitage och du behöver inte ha den gående i trädgården dygnet runt.

Tänk långsiktigt

En robotgräsklippare kostar såklart en del pengar, men det är inte en överdriven skillnad jämfört med en vanlig gräsklippare. Det är däremot inte en bra idé att köpa en billig budgetmodell om du inte vet med dig att det är en bra modell. Risken finns att den inte duger till att ordna din gräsmatta. Tänk därför långsiktigt och köp en gräsklippare som håller länge och som gör ett bra jobb. En bra modell kostar kanske lite mer men den kommer att klara av jobbet utan problem och den bör inte gå sönder lika lätt. En budgetmodell kan däremot gå sönder snabbare och då måste du ju köpa en ny.

Vanliga frågor och svar om robotgräsklippare:

Vanliga frågor om robotgräsklippare

Hur byter man knivar på en robotgräsklippare?

Under Tips & Tricks har vi en guide med text och video som beskriver exakt hur man går tillväga vid ett knivbyte. Video guide för knivbyte på robotgräsklippare

Är det tidskrävande att äga en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är väldigt simpel att använda. Du får ett bra resultat utan att behöva anstränga dig. Det spelar ingen roll om du är på jobbet eller på semester, din robotgräsklippare löser gräsklippningen med perfektion.

Hur underhåller jag min robotgräsklippare?

Det är alltid viktigt med underhåll av maskiner. Som auktoriserad återförsäljare av robotgräsklippare rekommenderar vi alltid att man ska lämna in maskinen på service efter varje säsong. När på året man ska ställa in robotgräsklipparen beror på var i landet man bor, men när frosten börjar komma är det dags att tänka på service och vinterförvaring. Läs mer om service av robotgräsklippare

Rengöring av robotgräsklippare

Så här rengörs undersidan på robotgräsklippare:

• Tryck av strömbrytaren så att din robotgräsklippare är avstängd, det är viktigt att den är helt avstängd när du rengör.

• Håll upp robotgräsklipparen eller ställ den mot en vägg så du kommer åt under. Borsta bort gräsrester och löv med en mjuk borste. Borsta även bort runt hjulen och rotera de samtidigt så att du kommer åt överallt.

Så här rengörs ovansidan på robotgräsklippare:

• Ställ ner robotgräsklipparen på en arbetsbänk eller på golvet.

• Har du tillgång till tryckluft kan det lämpa sig för att blåsa bort den värsta smutsen. Annars fungerar det lika bra med en mjuk borste.

• Avsluta med att torka av kåpan med en fuktig trasa, till exempel en microfiberduk.

Rengöring av robotgräsklipparens laddstation:

• Glöm inte att rengöra din laddningsplatta när du ändå är igång.

• Använd den mjuka borsten för att rengöra golvet och kåpan vid laddningsdocken. Vill man vara extra noga kan man även torka av dessa delar med en fuktig trasa.

OBS! Tänk på att inte använda fuktiga/blöta redskap vid de rörliga delarna eller där laddningskontakterna förs in. Var också extra försiktig vid rengöring av dessa delar.

Kolla in våra färdiga rengöringskit till robotgräsklippare

Installation av robotgräsklippare

Vi hjälper dig att installera din robotgräsklippare. Köper du robotgräsklipparen i någon av våra fysiska butiker och låter oss göra installationen får du ett plus på maskinen. Liljekvists PLUS innebär ett års extra garanti (totalt 3 år) på maskinen och en garanterat startklar robot.

Leasing av robotgräsklippare

Du vet väl om att du numera kan leasa din robotgräsklippare hos oss. Bekvämt och bekymmersfritt är det vi vill kunna erbjuda dig som kund. Betala en fast månadsavgift och få 5 års garanti och en försäkring på maskinen. Årlig service och vinterförvaring ingår. Du behöver aldrig tänka på trasiga hjulmotorer, åsknedslag eller batteribyten. Kom in i våra butiker så pratar vi mer.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.