30 dagars öppet köp
Komplett reservdelssortiment
Tre fysiska butiker och Leasing
Filtrera

Visar 1–18 av 22 resultat

 • Gardena Robotgräsklippare Sileno Smart 1100m²

  15 990 kr
 • Gardena Sileno Smart Life 1000

  17 999 kr
 • Husqvarna Automower 550 EPOS

  65 900 kr
 • Förhandsboka

  Husqvarna Automower® 105 Robotgräsklippare

  11 100 kr
 • Förhandsboka

  Husqvarna Automower® 305 Robotgräsklippare

  14 300 kr
 • Förhandsboka

  Husqvarna Automower® 310 Mark II Robotgräsklippare

  18 900 kr
 • Förhandsboka
  -7%

  Husqvarna Automower® 310 Mark II Robotgräsklippare Startpaket

  20 790 kr 19 399 kr
 • Husqvarna Automower® 315 mark II Robotgräsklippare

  21 900 kr
 • -2%

  Husqvarna Automower® 315 mark II Robotgräsklippare Startpaket

  23 790 kr 23 400 kr
 • Husqvarna Automower® 405X Robotgräsklippare

  22 900 kr
 • Husqvarna Automower® 415X Robotgräsklippare

  28 300 kr
 • -3%

  Husqvarna Automower® 415X Robotgräsklippare Startpaket

  30 190 kr 29 399 kr
 • Förhandsboka

  Husqvarna Automower® 420 Robotgräsklippare

  28 900 kr
 • Förhandsboka
  -5%

  Husqvarna Automower® 420 Robotgräsklippare Startpaket

  31 790 kr 30 285 kr
 • -5%

  Husqvarna Automower® 430X – Startpaket

  42 529 kr 40 279 kr
 • Bästsäljare

  Husqvarna Automower® 430X (2022 årsmodell) Robotgräsklippare

  37 300 kr
 • Förhandsboka

  Husqvarna Automower® 435X AWD Robotgräsklippare

  58 300 kr
 • Förhandsboka

  Husqvarna Automower® 440 Robotgräsklippare

  38 300 kr

Robotgräsklippare - Din partner i trädgården som alltid skapar en perfekt klippt gräsmatta


 

Vanliga frågor & Svar:

Hur byter man knivar på en robotgräsklippare?

Vi har gjort en video för att visa exakt hur du går tillväga vid ett knivbyte på din robotgräsklippare.  Tryck på länken > Så byter du knivar

Är det tidskrävande att äga en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är väldigt simpel att använda. Du får ett bra resultat utan att behöva anstränga dig. Det spelar ingen roll om du är på jobbet eller på semester, din robotgräsklippare löser gräsklippningen med perfektion.

Hur underhåller jag min robotgräsklippare?

Det är alltid viktigt med underhåll av maskiner. Vi rekommenderar alltid att du rengör din maskin vid varje vinter och lämnar in din maskin regelbundet på service.

Hur rengör jag robotgräsklipparen?

Rengör din robotgräsklippare så här:

 • Tryck av strömbrytaren så att din robotgräsklippare är avstängd, det är viktigt att den är helt avstängd när du rengör.
 • Håll upp robotgräsklipparen eller ställ den mot en vägg så du kommer åt under. Borsta bort gräsrester och löv med en mjuk borste. Borsta även bort runt hjulen och rotera de samtidigt så att du kommer åt överallt. Diskborste eller tandborste funkar toppen för att komma åt överallt. Eller köp vårt rengöringskit här: Rengöringskit.
 • Ställ ner robotgräsklipparen så att du kan ta ovanpå. Här är de bästa tipsen för att få rent ovansidan. Ta en mjuk borste, blås bort med tryckluft eller ta en lätt fuktad trasa. Microfiber passar sig bra att torka av.
 • Glöm inte att rengöra din laddningsplatta när du ändå är igång. Där kan du ta den mjuka borsten och ta speciellt vid de rörliga delarna och där du för in laddningskontakterna.

 


 

Så här köper du rätt robotgräsklippare

Med en robotgräsklippare installerad i din trädgård behöver du inte bekymra dig över gräsklippningen, roboten gör jobbet. Vi har högkvalitativa robotgräsklippare som klarar branta lutningar på upp till 70% och tuffa terränger med passagehantering. Med en låg ljudnivå kan en robotgräsklippare arbeta i trädgården både dagtid och på natten utan att störa. Robotgräsklippare klipper oavsett väder, solsken eller regn, du kommer alltid att ha en perfekt klippt gräsmatta. En robotgräsklippare hjälper dig att hålla gräsmattan fin, samtidigt som du slipper göra jobbet. Det är väldigt lätt att komma igång med en och du kommer sedan inte behöva göra något mer, den sköter sig självt.

Det finns däremot flera olika varumärken och dessa har sina olika modeller. Det är därför viktigt att du tänker på vad det är för gräsklippare du köper innan du lägger pengarna på något. Enklast blir det genom att tänka på vad du faktiskt behöver från din nya robotgräsklippare, vi går igenom det med dig.

Ta reda på hur stor gräsmattan är

Till att börja med måste du tänka på hur mycket yta som ska klippas. Olika modeller har såklart lite olika prestanda så det är inte säkert att den första bästa robotgräsklippare som du hittar är tillräckligt för din gräsmatta. Börja därför med att kontrollera din gräsmatta, framförallt storleken på den. Utöver det så kan du också kontrollera om det är mycket ojämn terräng eller något annat att anmärka på. Det finns modeller som är bra på vissa typer av gräsmattor och en sådan kan komma till användning om det finns något speciellt problem med just din.

Exempel på gräsyta kontra maskinens kapacitet

Har du 1000 kvm gräs att klippa och köper en maskin som klarar 1000 kvm, innebär det att maskinen får klippa dygnet runt alla dagar i veckan för att hinna med. Önskar du sätta tider på din klippare, att den t.ex. ska klippa dagtid kl.8-16 så behöver du en maskin med mer kapacitet. Vi rekommenderar att alltid köpa en maskin med 20-50% överkapacitet, då det minskar slitage och du behöver inte ha den gående i trädgården dygnet runt.

Tänk långsiktigt

En robotgräsklippare kostar såklart en del pengar, men det är inte en överdriven skillnad jämfört med en vanlig gräsklippare. Det är däremot inte en bra idé att köpa en billig budgetmodell om du inte vet med dig att det är en bra modell. Risken finns att den inte duger till att ordna din gräsmatta. Tänk därför långsiktigt och köp en gräsklippare som håller länge och som gör ett bra jobb. En bra modell kostar kanske lite mer men den kommer att klara av jobbet utan problem och den bör inte gå sönder lika lätt. En budgetmodell kan däremot gå sönder snabbare och då måste du ju köpa en ny.

 

Installation av robotgräsklippare

Vi hjälper dig att installera din robotgräsklippare. Köper du robotgräsklipparen i någon av våra fysiska butiker och låter oss göra installationen får du ett plus på maskinen. Liljekvists PLUS innebär ett års extra garanti (totalt 3 år) på maskinen och en garanterat startklar robot.

 

Liljekvists Leasing

Du vet väl om att du numera kan leasa din robotgräsklippare hos oss. Bekvämt och bekymmersfritt är det vi vill kunna erbjuda dig som kund. Betala en fast månadsavgift och få 5 års garanti och en försäkring på maskinen. Årlig service och vinterförvaring ingår. Du behöver aldrig tänka på trasiga hjulmotorer, åsknedslag eller batteribyten. Kom in i våra butiker så pratar vi mer.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.