Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 48 resultat

 • 600m²
  -6%

  Husqvarna Automower® 305 Robotgräsklippare

  13 995 kr
  Ursprungligen:13 595 kr
 • 1000m²
  -10%

  Husqvarna Automower® 310 Mark II Robotgräsklippare

  17 900 kr
 • 1500m²
  -9%

  Husqvarna Automower® 315 mark II Robotgräsklippare

  20 899 kr
 • 1500m²
  -10%

  Husqvarna Automower® 415X Robotgräsklippare

  26 900 kr
 • 3500m²
  -6%

  Husqvarna Automower® 435X AWD Robotgräsklippare

  57 249 kr
 • 200m²
  -5%

  Husqvarna Automower® Aspire™ R4 Robotgräsklippare

  9 995 kr
 • 600m²
  -8%

  Husqvarna Automower® 405X Robotgräsklippare

  22 900 kr
 • 5000m²

  Husqvarna Automower® 550 Robotgräsklippare

  57 900 kr
 • 4000m²

  Husqvarna Automower® 440 Robotgräsklippare

  39 900 kr
 • 1000m²
  Nyhet!

  Husqvarna Automower 310E NERA

  24 900 kr
 • 2200m²
  -10%

  Husqvarna Automower® 320 NERA Robotgräsklippare

  29 250 kr
 • 3200m²
  -10%

  Husqvarna Automower® 430X NERA Robotgräsklippare

  37 900 kr
 • 5000m²
  Nyhet!

  Husqvarna Automower 520 EPOS

  47 900 kr
 • 1000m²
  Paketpris
  -12%

  Husqvarna 310 NERA – Paket EPOS

  29 900 kr
 • 600m²
  Installation ingår!

  Kress Mission RTK 600

  24 990 kr
 • 1500m²
  Installation ingår!

  Kress Mission RTK 1500

  35 790 kr
 • 1000m²
  Installation ingår!

  Kress Mission RTK 1000 + OAS

  32 290 kr
 • 6500m²
  -43%

  Kress Mission Mega 6000 + OAS

  31 190 kr

Robotgräsklippare - Din partner i trädgården som alltid skapar en perfekt klippt gräsmatta

Så här köper du rätt robotgräsklippare

Med en robotgräsklippare installerad i din trädgård behöver du inte bekymra dig över gräsklippningen, roboten gör jobbet. Vi har högkvalitativa robotgräsklippare som klarar branta lutningar på upp till 70% och tuffa terränger med passagehantering. Med en låg ljudnivå kan en robotgräsklippare arbeta i trädgården både dagtid och på natten utan att störa. Robotgräsklippare klipper oavsett väder, solsken eller regn, du kommer alltid att ha en perfekt klippt gräsmatta. En robotgräsklippare hjälper dig att hålla gräsmattan fin, samtidigt som du slipper göra jobbet. Det är väldigt lätt att komma igång med en och du kommer sedan inte behöva göra något mer, den sköter sig självt.

Det finns däremot flera olika varumärken och dessa har sina olika modeller. Det är därför viktigt att du tänker på vad det är för gräsklippare du köper innan du lägger pengarna på något. Enklast blir det genom att tänka på vad du faktiskt behöver från din nya robotgräsklippare, vi går igenom det med dig.

Ta reda på hur stor gräsmattan är

Till att börja med måste du tänka på hur mycket yta som ska klippas. Olika modeller har såklart lite olika prestanda så det är inte säkert att den första bästa robotgräsklippare som du hittar är tillräckligt för din gräsmatta. Börja därför med att kontrollera din gräsmatta, framförallt storleken på den. Utöver det så kan du också kontrollera om det är mycket ojämn terräng eller något annat att anmärka på. Det finns modeller som är bra på vissa typer av gräsmattor och en sådan kan komma till användning om det finns något speciellt problem med just din.

Exempel på gräsyta kontra maskinens kapacitet

Har du 1000 kvm gräs att klippa och köper en maskin som klarar 1000 kvm, innebär det att maskinen får klippa dygnet runt alla dagar i veckan för att hinna med. Önskar du sätta tider på din klippare, att den t.ex. ska klippa dagtid kl.8-16 så behöver du en maskin med mer kapacitet. Vi rekommenderar att alltid köpa en maskin med 20-50% överkapacitet, då det minskar slitage och du behöver inte ha den gående i trädgården dygnet runt.

Tänk långsiktigt

En robotgräsklippare kostar såklart en del pengar, men det är inte en överdriven skillnad jämfört med en vanlig gräsklippare. Det är däremot inte en bra idé att köpa en billig budgetmodell om du inte vet med dig att det är en bra modell. Risken finns att den inte duger till att ordna din gräsmatta. Tänk därför långsiktigt och köp en gräsklippare som håller länge och som gör ett bra jobb. En bra modell kostar kanske lite mer men den kommer att klara av jobbet utan problem och den bör inte gå sönder lika lätt. En budgetmodell kan däremot gå sönder snabbare och då måste du ju köpa en ny.

Vanliga frågor och svar om robotgräsklippare:

Vanliga frågor om robotgräsklippare

Hur byter man knivar på en robotgräsklippare?

Under Tips & Tricks har vi en guide med text och video som beskriver exakt hur man går tillväga vid ett knivbyte. Video guide för knivbyte på robotgräsklippare

Är det tidskrävande att äga en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är väldigt simpel att använda. Du får ett bra resultat utan att behöva anstränga dig. Det spelar ingen roll om du är på jobbet eller på semester, din robotgräsklippare löser gräsklippningen med perfektion.

Hur underhåller jag min robotgräsklippare?

Det är alltid viktigt med underhåll av maskiner. Som auktoriserad återförsäljare av robotgräsklippare rekommenderar vi alltid att man ska lämna in maskinen på service efter varje säsong. När på året man ska ställa in robotgräsklipparen beror på var i landet man bor, men när frosten börjar komma är det dags att tänka på service och vinterförvaring. Läs mer om service av robotgräsklippare

Rengöring av robotgräsklippare

Så här rengörs undersidan på robotgräsklippare:

• Tryck av strömbrytaren så att din robotgräsklippare är avstängd, det är viktigt att den är helt avstängd när du rengör.

• Håll upp robotgräsklipparen eller ställ den mot en vägg så du kommer åt under. Borsta bort gräsrester och löv med en mjuk borste. Borsta även bort runt hjulen och rotera de samtidigt så att du kommer åt överallt.

Så här rengörs ovansidan på robotgräsklippare:

• Ställ ner robotgräsklipparen på en arbetsbänk eller på golvet.

• Har du tillgång till tryckluft kan det lämpa sig för att blåsa bort den värsta smutsen. Annars fungerar det lika bra med en mjuk borste.

• Avsluta med att torka av kåpan med en fuktig trasa, till exempel en microfiberduk.

Rengöring av robotgräsklipparens laddstation:

• Glöm inte att rengöra din laddningsplatta när du ändå är igång.

• Använd den mjuka borsten för att rengöra golvet och kåpan vid laddningsdocken. Vill man vara extra noga kan man även torka av dessa delar med en fuktig trasa.

OBS! Tänk på att inte använda fuktiga/blöta redskap vid de rörliga delarna eller där laddningskontakterna förs in. Var också extra försiktig vid rengöring av dessa delar.

Kolla in våra färdiga rengöringskit till robotgräsklippare

Installation av robotgräsklippare

Vi hjälper dig att installera din robotgräsklippare. Köper du robotgräsklipparen i någon av våra fysiska butiker och låter oss göra installationen får du ett plus på maskinen. Liljekvists PLUS innebär ett års extra garanti (totalt 3 år) på maskinen och en garanterat startklar robot.

Leasing av robotgräsklippare

Du vet väl om att du numera kan leasa din robotgräsklippare hos oss. Bekvämt och bekymmersfritt är det vi vill kunna erbjuda dig som kund. Betala en fast månadsavgift och få 5 års garanti och en försäkring på maskinen. Årlig service och vinterförvaring ingår. Du behöver aldrig tänka på trasiga hjulmotorer, åsknedslag eller batteribyten. Kom in i våra butiker så pratar vi mer.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.