Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 19 resultat

Diamantklingor för kapmaskiner

Klingor av diamant anpassade efter rätt maskin & material

Som med all skärutrustning är det viktigt att anpassa diamantklingan efter maskinens effekt, jobbet som ska utföras och materialet som ska sågas. Gör du detta kommer du också få ut den maximala prestandan från kapmaskinen. Klingorna av diamant slipar ner materialet. De kapar alltså inte som en vanlig kniv. Detta gör att de klarar av sågning i så hårda material. Tid är pengar och med rätt klinga kan du spara mycket tid. De material som sågas i med en diamantklinga är några av de hårdaste byggmaterialen som vi känner till. Därför är vikten av att välja verktyg med hög kvalitet och god prestanda stor.

För den ovane kan ordet ”diamantklinga” låta tämligen lyxigt. Faktum är att diamantklingor används för att skära igenom hårda material. De används för att såga igenom hårda material med hjälp av en kapmaskin. Olika klingor är anpassade efter olika material. Diamant är ett extremt tåligt och hårt material vilket är anledningen till att den används som klinga för sågning. Diamantklingor möjliggör för att såga igenom även de tuffaste materialen på ett säkert sätt.

Diamantklingor används för olika material

Vanliga material som diamantklingor används för är golv, betong, asfalt, metall, tegel med flera. Det är vanligast att dessa typer av klingor används i professionella sammanhang av yrkespersoner inom bygg- och anläggningsbranschen. Anledningen till detta är att behovet av diamantklingor ofta uppkommer i sammanhang som förekommer i anläggnings- och byggbranschen. Även om det tekniskt sett är möjligt att använda sig av en diamantklinga i en kapmaskin privat är det inte lika vanligt förekommande eftersom efterfrågan inte är speciellt hög.

Anpassa diamantklingan efter maskin och material

Diamantklingor är tämligen kostsamma eftersom de är oerhört effektiva och särskilt efterfrågade i anläggnings- och byggbranschen. De är det mest effektiva tillvägagångssättet för att skära igenom material så som asfalt och betong. Det viktigaste vid inköp av diamantklinga är att anpassa klingan efter det material och den kapmaskin du har. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du få maximal effekt från klingan och kapmaskinen och därmed få bästa möjliga resultat från din sågning. Faktum är att diamantklingan inte skär igenom materialet, det slipar ner materialet. På grund av detta klarar klingan av att såga i väldigt hårda material. Med rätt klinga till rätt material och rätt kapmaskin – kan sågningen effektiviseras något enormt. Se därför till att välja en klinga och kapmaskin av riktigt hög kvalité. På så sätt kan du säkerställa maximal prestanda och bästa möjliga resultat.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.