Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

11 produkter

 • Husqvarna Batteridriven Stångsåg 530iPT5

  8 690 kr
 • Husqvarna Batteridriven Stångsåg 530iPX – inkl. Enkelsele

  7 490 kr
 • Nyhet!

  Husqvarna Aspire™ Batteridriven Grensåg m. Teleskopskaft PE5 inkl. batteri & laddare

  3 290 kr
 • Husqvarna 120iTK4-P Stångsåg Ink Batteri & Laddare

  4 290 kr
 • -10%

  Husqvarna Batteridriven Stångsåg 120iTK4-P

  2 690 kr
 • -11%

  TORO Stångsåg 60V – exkl. batteri & laddare

  3 098 kr
 • Nyhet!

  Husqvarna Aspire™ Batteridriven Grensåg m. Teleskopskaft PE5 exkl. batteri & laddare

  2 490 kr
 • Husqvarna Batteridriven Stångsåg 530iP4

  7 490 kr
 • Husqvarna Stångsåg 525PT5S

  12 700 kr
 • Husqvarna Stångsåg 525P5S

  7 990 kr
 • Husqvarna Stångsåg PA1100 – Kombitrimmer

  4 790 kr

Stångsåg & Grensåg

Smidig kapning & röjning av trädkronor

Vid arbete med stångsåg är det viktigt att tänka på ergonomin. För att arbetet ska vara så bekvämt som möjligt rekommenderar vi alltid att använda sele. Det minskar belastningen på kroppen betydligt och gör att du orkar arbeta längre. Till en stångsåg använder man samma skärutrustning som till en motorsåg, dock är sågsvärdet och sågkedjan kortare. Med en stångsåg kan du uppnå resultaten som eftersträvas utan att behöva använda stege eller skylift.

Stångsåg är en slags såg som kan användas för röjning och kapning av träd och buskage. De används ofta till att röja i täta trädkronor, smala trädstammar och grenar. Det är ett effektivt verktyg att använda sig av för att få bort oönskade grenar och kvistar. Stångsåg kallas även för grensåg och används både för professionellt och privat bruk. Vanligaste användningsområden är i trädgård, skog och för trädvård i parker. Den stora fördelen med en stångsåg kontra andra typer av sågar är att stångsågen ofta har upp till 5 meters teleskopisk räckvidd. Såghöjden kan enkelt justeras med hjälp av teleskopskaftet vilket möjliggör för väldigt exakt röjning.

Olika sorters stångsågar

Det finns en mängd olika sorters stångsågar ute på marknaden, i olika storlekar, längder och för olika behov. De större och kraftfullare stångsågarna är vanligt förekommande för professionellt bruk medan de mindre och mer lätthanterliga är vanligare för privat bruk. Det rekommenderas alltid att använda stångsåg tillsammans med en sele för att arbetet ska vara så bekvämt och ergonomiskt som möjligt. En sele kan avlasta kroppen och möjliggöra för att orka arbeta med sågen under en längre tid. De finns även två olika drivmedel för stångsågar. De kan antingen vara batteridrivna eller bensindrivna.

Batteridriven eller bensindriven stångsåg

Om en batteridriven eller bensindriven stångsåg är bäst beror på förutsättningarna. Både varianterna har nämligen sina fördelar. Batteridrivna stångsågar är av logiska skäl inte lika tillförlitliga eftersom batterierna kan ta slut. Detta är därför kanske inte att föredra vid röjning i exempelvis skogen. Förövrigt är batteridrivna stångsågar det mer miljövänliga alternativet. En bensindriven stångsåg släpper självfallet ut avgaser vilket inte är bra för miljön. På grund av dessa faktorer är det vanligare att privatpersoner använder sig av batteridrivna stångsågar hemma i trädgården. Den tillförlitliga bensindrivna stångsågen används istället ofta för professionellt bruk i skog och parker.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.