Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 23 resultat

Snöslungor - Snöröjningen blir lättare och säkrare

Med en högpresterande snöslunga kan du lätt flytta snön dit du vill ha den. En 2-stegsslunga är en mer avancerad variant av snöslunga som precis namnet avslöjar, förflyttas snön genom maskinen i två steg. Först passerar den genom inmatningsskruven, innan den matas ut genom utkastaren av en hög hastighet.
Genom att välja ett bra bränsle som är tillverkat av komponenter med hög kvalitet kan du förlänga maskinens livslängd och samtidigt få ut maximal kraft av motorn. För smidig påfyllning av bränsle i maskinen bör du ha en dunk nära till hands.

Vilken storlek på snöslunga?

När det gäller valet av snöslunga är det viktigt att ta hänsyn till lite olika faktorer. Först och främst bör du tänka på det område där du behöver rensa snö. Om du bor på en plats med tungt snöfall, kan en kraftigare snöslunga med större kapacitet vara att föredra. Å andra sidan, om du har smala gångar och trånga utrymmen, kan en mindre och mer manövrerbar snöslunga vara mer lämpad för dina behov.

Terrängen spelar också en roll i storleksvalet. Om din fastighet har kuperad terräng eller hinder som träd och staket, kan en mindre modell vara enklare att hantera. Du bör också tänka på bredden på dina uppfarter och gångar. En snöslunga med större arbetsbredd kan vara mer effektiv om du har breda ytor att rensa, medan en smalare modell kan vara bättre för trånga utrymmen.

Din hälsa och fysiska kapacitet är också viktiga faktorer att beakta. Om du har svårigheter med fysiskt arbete kan en självgående snöslunga med elektrisk start vara mer lämplig för dig. När det kommer till budget är det en avvägning mellan prestanda och kostnad. Större och kraftigare snöslungor tenderar att vara dyrare, så det är viktigt att hitta en modell som passar din budget.

Sammanfattningsvis kan en snöslunga med en motor på cirka 5–8 hästkrafter vara tillräcklig för en vanlig hemmabrukare med normala snöförhållanden. Om du har större områden att rensa eller om du bor i områden med tunga snöfall, kan en snöslunga med 8–12 hästkrafter vara mer lämplig. Det är alltid bäst att rådfråga experter eller återförsäljare för att få skräddarsydd rådgivning baserad på dina specifika behov och förutsättningar.

Vilket bränsle till snöslunga?

När det gäller bränsle till din snöslunga är det viktigt att välja rätt typ för att säkerställa att den fungerar korrekt och effektivt. Vanligtvis drivs snöslungor på bensin och då rekommenderas att använda vanlig blyfri bensin med ett oktantal på antingen 87 eller 91, vilket är standard för de flesta modeller. Undvik att använda bensin med hög etanolhalt, eftersom detta kan leda till problem som korrosion och skador på bränslesystemet.

För att hålla din snöslunga i gott skick är det också viktigt att undvika bensin med blytillsatser, då moderna snöslungor är utformade för att fungera med blyfri bensin. Om du planerar att förvara din snöslunga under längre perioder, se till att tömma bränsletanken eller använda en bränslestabilisator för att förhindra nedbrytning av bränslet.

Det bästa rådet är att alltid följa tillverkarens rekommendationer när det gäller vilket bränsle du bör använda. Dessa rekommendationer hittar du vanligtvis i bruksanvisningen som följer med snöslungan. Genom att följa dessa riktlinjer kommer du att kunna hålla din snöslunga i bästa skick och säkerställa dess pålitlighet under snöiga förhållanden. När det gäller bränsle till din snöslunga är det viktigt att välja rätt typ för att säkerställa att den fungerar korrekt och effektivt. Vanligtvis använder snöslungor bensin som bränsle. Det rekommenderas att använda vanlig blyfri bensin med ett oktantal på antingen 87 eller 91, vilket är standard för de flesta modeller. Undvik att använda bensin med hög etanolhalt, eftersom detta kan leda till problem som korrosion och skador på bränslesystemet.

För att hålla din snöslunga i gott skick är det också viktigt att undvika bensin med blytillsatser, då moderna snöslungor är utformade för att fungera med blyfri bensin. Om du planerar att förvara din snöslunga under längre perioder, se till att tömma bränsletanken eller använda en bränslestabilisator för att förhindra nedbrytning av bränslet.

Även här är det bästa rådet är att alltid följa tillverkarens rekommendationer när det gäller vilket bränsle du bör använda. Genom att följa dessa riktlinjer kommer du att kunna hålla din snöslunga i bästa skick och säkerställa dess pålitlighet under snöiga förhållanden.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.