Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

11 produkter

Skogsjackor och skyddsjackor för säkerhet i skogen

Vid arbete utomhus i vårt svenska klimat krävs det att bära kläder efter väder. Det är något de flesta av oss lär oss som barn. Det finns faktiskt en hel del olika slags jackor som passar för olika användningsområden. Traditionella skogsjackor passar bra för arbete i skogen och skyddsjackor kan ha ytterligare skyddande funktioner.

Skogsjackor

Skogsjackor är ett brett begrepp som innefattar en mängd olika typer av jackor. Kort och gott kan skogsjackor beskrivas som en jacka som är optimalt utformad för arbete i skogen. Många skogsjackor har speciella funktioner som kan komma väl till användning vid skogsarbete. Bland annat är det vanligt att de har ventilation, möjlighet för förvaring och är utformande för maximal rörlighet. Det finns även skogsjackor som har extra regnskydd för att vara vattentåliga. Med olika tjocklek, material och funktioner finns skogsjackor i en mängd olika utföranden, där någon passar alla.

Skyddsjackor

Skyddsjackor tenderar att ha extra skydd för dig som arbetar i skogen eller naturen. Precis som skogsjackor kan dessa även ha ytterligare funktioner så som ventilation, regnskydd, förvaringsmöjligheter och dylikt. Skyddsjackan är utformad för att möjliggöra för bästa möjliga rörlighet och komfort för att du som använder jackan i arbetet inte ska bli begränsad av plagget. Ofta kan skyddsjackor vara extra rejäla för att skydda dig som arbetar i en farligare miljö. Sågskyddsfunktion finns att tillgå för dig som arbetar med motorsåg eller andra typer av sågar. Sågskyddsfunktionen innebär att fibrerna i tyget är skapade för att blockera kedjan av en motorsåg. Om du skulle slinta med en motorsåg fastnar kedjan i tyget och du skyddas således från att skadas allvarligt. Denna skyddsjacka passar utmärkt för farligare yrken ute i skogen eller på arbetsplatser där du använder elektriska verktyg som är en potentiell fara. Du kan genom att använda jackan få ett extra skydd och minimera risken för att en slint med motorsågen orsakar några allvarligare skador.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.