30 dagars öppet köp
Komplett reservdelssortiment
Tre fysiska butiker och verkstad
Filtrera

Visar 1–18 av 137 resultat

Arbetsskor med & utan tåhätta – För ett säkert arbete

För dig som arbetar mycket på fötterna är det otroligt viktigt att ha rejäla arbetsskor. Det är riktigt viktigt att ta hand om sina fötter för att de ska hålla hela livet ut.

Det första du ska fråga dig när du väljer arbetssko är vilka krav du ställer på dessa. Vad är syftet med skorna? Är det bara att du ska hålla dina fötter torra och bekväma under dagen, eller ska skorna även skydda dig vid eventuella olyckor? Om du är på jakt efter ett par arbetsskor som håller dig torr och varm hela dagen? Då kan vi rekommendera en arbetssko med funktionsmaterialet Gore-Tex, detta material andas vilket håller dina fötter gladare. Arbetar du i en miljö där risken finns att material eller annat landar på fötterna ska du välja en arbetssko med stålhätta, detta kommer att skydda större delen av foten mot krossolyckor. Vårt breda sortiment av arbetsskor innefattar även skor med värmebeständiga sulor. Dessa tål upptill 300 grader vilket gör dessa till den perfekta arbetsskon vid arbete med tjära och asfalt.

Syftet med arbetsskor och skyddsskor

Arbetsskor behövs för att skydda fötterna från potentiella skador och faktorer utifrån, samt för att fötterna ska ha en miljö där de är friska och mår bra. Om du arbetar mycket utomhus är det extra viktigt att ha arbetsskor som fyller sin funktion till fullo och är bra för dina fötter. Det finns en mängd olika typer av arbetsskor och skyddsskor i olika material för olika syften. Vilka arbetsskor som passar dig bäst beror bland annat på ditt yrke och yttre faktorer som underlag, årstid, fukt och dylikt. Arbetsskor kan variera från tunnare tygskor, som passar när du är i rörelse, till grövre kängor. Skyddsskor däremot har syftet att skydda dina fötter och används med fördel i tuffare arbetsmiljö.

Olika typer av skyddsskor

Skyddsskor kommer i en mängd olika utföranden, alla med olika fördelar. Traditionella skyddskängor brukar vara rejäla kängor som passar bra på exempelvis byggplatser. Ofta kan dessa finnas med stålhätta. Förutom dessa finns det även skyddssandaler. En skyddssandal är en rejäl sandal som ofta har förstärkt tåskydd och eventuellt spiktrampskydd. Denna sko passar utmärkt i varmt väder då kängor blir för varmt men behovet av skydd fortfarande finns. Skyddsstövlar är motsvarigheten till skyddskängor och skyddssandaler i regnigt och fuktigt väder. Dessa kan också ha stålhätta men deras primära syfte är att hålla fötterna torra under regniga dagar eller arbete i fuktig miljö. För dig som arbetar med motorsåg finns det även så kallade sågskyddsskor. Sågskyddsskor finns som kängor och stövlar vars syfte är att skydda dina fötter vid arbete med motorsåg, stångsåg och röjsåg. Dessa skor har ett inbyggt sågskydd som tar hjälp av textfibrerna i skon för att stoppa motorsågskedjan om motorsågen skulle slinta på foten.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.