Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 105 resultat

Arbetsskor – För ett säkert arbete

För dig som arbetar mycket på fötterna är det otroligt viktigt att ha rejäla arbetsskor. Det är riktigt viktigt att ta hand om sina fötter för att de ska hålla hela livet ut.

Det första du ska fråga dig när du väljer arbetssko är vilka krav du ställer på dessa. Vad är syftet med skorna? Är det bara att du ska hålla dina fötter torra och bekväma under dagen, eller ska skorna även skydda dig vid eventuella olyckor? Om du är på jakt efter ett par arbetsskor som håller dig torr och varm hela dagen? Då kan vi rekommendera en arbetssko med funktionsmaterialet Gore-Tex, detta material andas vilket håller dina fötter gladare. Arbetar du i en miljö där risken finns att material eller annat landar på fötterna ska du välja en arbetssko med stålhätta, detta kommer att skydda större delen av foten mot krossolyckor. Vårt breda sortiment av arbetsskor innefattar även skor med värmebeständiga sulor. Dessa tål upptill 300 grader vilket gör dessa till den perfekta arbetsskon vid arbete med tjära och asfalt.

Syftet med arbetsskor och skyddsskor

Arbetsskor behövs för att skydda fötterna från potentiella skador och faktorer utifrån, samt för att fötterna ska ha en miljö där de är friska och mår bra. Om du arbetar mycket utomhus är det extra viktigt att ha arbetsskor som fyller sin funktion till fullo och är bra för dina fötter. Det finns en mängd olika typer av arbetsskor och skyddsskor i olika material för olika syften. Vilka arbetsskor som passar dig bäst beror bland annat på ditt yrke och yttre faktorer som underlag, årstid, fukt och dylikt. Arbetsskor kan variera från tunnare tygskor, som passar när du är i rörelse, till grövre kängor. Skyddsskor däremot har syftet att skydda dina fötter och används med fördel i tuffare arbetsmiljö.

Arbetsskor med stålhätta

Stålhätta är en säkerhetsfunktion som finns på vissa arbetsskor. Det är en stålplatta som är infälld i skosulan för att skydda foten mot tunga föremål som kan falla och orsaka skada.

Det finns många skäl till att man ska välja arbetsskor med stålhätta.

Först och främst ökar de säkerheten på jobbet, särskilt för de som arbetar på byggarbetsplatser, fabriker eller andra platser där tunga föremål kan falla. Dessutom är stålhättan ett effektivt skydd mot spikar och andra skarpa föremål som kan tränga igenom skons sula.

Det är också viktigt att välja rätt skor för att skydda sin fot och rörelseförmåga. Arbetsskor med stålhätta är ofta gjorda för att vara bekväma och stötdämpande, så du kan arbeta utan att bli trött eller få ont i fötterna. Arbetsskor med stålhätta ökar säkerheten, skyddar foten mot skador och ger god komfort under arbete.

Vilka lika typer av skyddsskor finns det?

Skyddsskor kommer i en mängd olika utföranden, alla med olika fördelar. Traditionella skyddskängor brukar vara rejäla kängor som passar bra på exempelvis byggplatser. Ofta kan dessa finnas med stålhätta. Förutom dessa finns det även skyddssandaler. En skyddssandal är en rejäl sandal som ofta har förstärkt tåskydd och eventuellt spiktrampskydd. Denna sko passar utmärkt i varmt väder då kängor blir för varmt men behovet av skydd fortfarande finns. Skyddsstövlar är motsvarigheten till skyddskängor och skyddssandaler i regnigt och fuktigt väder. Dessa kan också ha stålhätta men deras primära syfte är att hålla fötterna torra under regniga dagar eller arbete i fuktig miljö. För dig som arbetar med motorsåg finns det även så kallade sågskyddsskor. Sågskyddsskor finns som kängor och stövlar vars syfte är att skydda dina fötter vid arbete med motorsåg, stångsåg och röjsåg. Dessa skor har ett inbyggt sågskydd som tar hjälp av textfibrerna i skon för att stoppa motorsågskedjan om motorsågen skulle slinta på foten.

Arbetsskor herr

Arbetsskor för herrar är ett viktigt val för män som arbetar på byggplatser, fabriker eller andra industriella miljöer. Dessa skor måste uppfylla höga standarder för säkerhet, hållbarhet och bekvämlighet.

Storlekar på arbetsskor för herrar varierar vanligtvis från 39 till 49, med många olika alternativ i mellan. Det är viktigt att välja en sko som passar ordentligt för att förhindra skador och obehag. Mät foten och se till att den får tillräckligt med utrymme, särskilt i tå- och hälområdena. Liljekvists har ett brett sortiment med arbetsskor så att du kan hitta den storlek och modell som passar din fot.

Det är också viktigt att välja en sko med en passande stötdämpning och stöd för foten. Dessa skor måste också vara tillräckligt stöttåliga för att klara tunga belastningar och hålla foten säker under arbete.

Arbetsskor är en viktig del av säkerhetsutrustningen för män som arbetar i industriella miljöer eller andra arbetsplatser där det finns en risk att skada fötterna. De finns i storlekar från 34 till 49 och det är viktigt att välja en sko som passar ordentligt och erbjuder god stötdämpning och stöd för foten.

Arbetsskor dam

Att använda arbetsskor anpassade för dam är en viktig del av säkerhetsutrustningen för kvinnor som arbetar i farliga miljöer. De är speciellt utformade för att erbjuda säkerhet, hållbarhet och bekvämlighet för kvinnors fötter.

Storlekar på arbetsskor för damer varierar vanligtvis från 35 till 43, med många alternativ i mellan. Det är viktigt att välja en sko som passar ordentligt för att undvika skador och obehag. Mät foten och se till att den får tillräckligt med utrymme, särskilt i tå- och hälområdena. I vårt sortiment finns det storlekar från 34 till 49, men mängder av olika modeller för att du ska kunna hitta det som passar dina fötter.

Det är också viktigt att välja en sko med rätt stötdämpning och stöd för foten. Arbetsskor för damer måste också vara tillräckligt stöttåliga för att klara tunga belastningar och hålla foten säker under arbete.

Arbetsskor med bra dämpning

Det finns flera typer av arbetsskor med bra stötdämpning, inklusive atletiska arbetsskor, joggingsko-stil och stövel-stil arbetsskor med stötdämpande sula.

Atletiska arbetsskor har vanligtvis en mjuk och flexibel sula som ger bra stötdämpning och stöd för foten. Arbetsskor som liknar joggingskor har ofta en mjuk, dämpande sula som gör dem bekväma för långa arbetsdagar. Stövel-stil arbetsskor med stötdämpande sula är också ett bra val för människor som står eller går mycket under arbetsdagen.

Bra stötdämpning i arbetsskor är viktigt eftersom det hjälper till att reducera trötthet och stress på foten, vilket minskar risken för skador och obehag. Bra stötdämpning kan också hjälpa till att förbättra prestandan och produktiviteten genom att ge mer energi tillbaka till foten under arbete.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.