Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment

Vilken robotgräsklippare ska du välja?

Den frågan har nog alla som gått i tankarna om att köpa en robotgräsklippare ställt sig. Och vi förstår, det kan kännas som en djungel. Men därför finns vi och vi vill gärna hjälpa dig!

Svara på tre frågor och ta reda på vilken robotgräsklippare som rekommenderas till din gräsmatta. Är du inte nöjd med svaret du får eller vill du ha mer personlig hjälp? Fortsätt att fylla i formuläret så kontaktar en av våra säljare dig.

Så här räknar vi ut vilken robotgräsklippare som passar din tomt

Exempel, en Automower® 310 har en ytkapacitet på 1 000 m² och en maximal aktiv tid på 16 timmar. För att maskinen ska klara av att klippa en gräsyta på 1 000 m² kommer den att behöva den klippa och ladda om vartannat 16 timmar/dygn 7 dagar i veckan. För att maskinen ska orka krävs det också att gräsmattan är relativt enkel och öppen utan trånga passager och andra utmaningar. Vår rekommendation är att välja en robotgräsklippare som har en maxkapacitet som är ungefär dubbelt så stor som gräsytan. I detta fall så skulle vi rekommendera att välja en Automower® 310 om du har en gräsyta som är ca 500 m².

Saker du ska tänka på innan du väljer robotgräsklippare

Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Tänk dig en hel sommar utan att behöva klippa gräset själv och ändå ha en perfekt gräsmatta. Här följer några saker att fundera på innan du köper en robotgräsklippare.

Tips inför köp av robotgräsklippare eller Automower®

 • Hur stor är din gräsmatta?

  När du köper en robotgräsklippare ska du välja en som klarar av din gräsmattas storlek. Men kom ihåg att klippkapaciteten baseras på en plan och öppen gräsmatta, så om du har en kuperad gräsmatta eller många hinder bör du välja en robotgräsklippare med högre kapacitet.
  Vill du att din Automower® ska klippa på natten? Eller om du vill att den ska klippa när du är på jobbet? Vill du kunna sätta tider på din Automower®, exempelvis att den endast ska klippa på dagtid när du är på jobbet så måste du ha en maskin som klarar mer kapacitet än vad din gräsyta har eller om du har en tomt med mycket hinder.

 • Har trädgården branta slänter?

  Om du har en gräsmatta med branta slänter bör du välja rätt gräsklippare för jobbet, med bra grepp och kraft. Robotgräsklippare fungerar även när det regnar, så välj en som har hjul med bra grepp. Husqvarnas mest kraftfulla maskin är Automower™ 450X, som klarar av sluttningar med lutning på upp till 45 procent.

 • Har du en komplex trädgård?

  Om trädgården har knepiga passager och olika avdelningar måste du se till att klipparen klarar av att hantera en komplex trädgård. Ett tips är att välja en klippare med guidekablar, eftersom de enkelt hjälper gräsklipparen att hantera trånga passager.

 • Säkerhetssystem

  Se till att din robotgräsklippare har ett PIN-kodslås, ett larm och helst även en GPS-spårare.
  Om din Automower® blir stulen kan vi som återförsäljare av Husqvarna maskiner svartlista gräsklipparen så att den inte kan genomgå service i framtiden. Har du installerat Automower® Connect i maskinen kan du spåra din maskin genom mobilen. Behöver du hjälp eller rådgivning inför ditt köp kan du kontakta oss.

facebook-inv twitter-inv

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.