Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Tre fysiska butiker och verkstad
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Pizzaugnar från Ooni

Ooni – ger dig dein bästa pizzaupplevelse hemma 

Pizzaugnarna från Ooni har på kort sikt tagit marknaden med storm. Intresset för att baka pizza ökar men du har aldrig riktigt kunnat ha en pizzaugn hemma på detta sättet. Grundaren till Ooni ville möta upp konsumentens önskemål med en billig, effektiv och portabel pizzaugn och skapade därför dessa pizzaugnar.

Det stora problemet när du vill baka din pizza hemma är oftast att du inte får upp värmen rejält. Men med Ooni pizzaugnar får du snabbt och enkelt upp värmen till 500 grader på 10 minuter och kan sedan enkelt börja baka din pizza.

Gas, pellets eller ved? 

Ooni har utvecklat tre olika sorters pizzaugnar där du kan antingen elda med gas, pellets eller ved.

Ooni Koda: Är en gaseldad ugn med stor pizzasten så du enkelt kan baka både stora och små pizzor till hela familjen. Med reglaget kan du enkelt justera upp upp till den värmen du letar efter. Ooni Koda 16

Ooni Karu: En hybrid till pizzaugn där du kan elda med ved, gasol eller kol. Där finns gas burner som tillbehör. Utrustad med ett ställbart luftflöde i en skorsten för att du enkelt ska kunna ställa in temperaturen. Ooni Karu

Ooni Fyra: Ooni fyra väger bara 10 kg vilket gör den utmärkt att ta med sig till campingen eller dagsutflykten. Den är utformad med smidiga infällbara ben så att du enkelt kan flytta med pizzaugnen. Du eldar med pellets som du smidigt kan köpa i 3 kg påsar och ta med där du vill baka din pizza. Ooni Fyra

 

Tillbehör 

För att kunna baka den perfekta pizzan behöver du utöver pizzaugnen ha en del redskap. När du bakar pizzan bränner det enkelt fast mjöl eller andra matrester på pizzastenen. Då kan du enkelt med en borste borsta bort eller skrapa bort matresterna. Även pizzaspade är bra att ha. Men när vet du att stenen håller den värmen du är ute efter? Jo med hjälp av en infraröd termometer. Allt du gör är att ta upp termometern och riktar mot pizzastenen samtidigt som du håller inne knappen. Därefter kommer den visa temperaturen på stenen.

 

Recept på pizzadeg 

Fyra personer:

4g färsk jäst

700g vetemjöl

5 dl vatten

3 tsk salt

3 msk olivolja

Gör så här:  

Smula ner jästen i en bunke eller i en bakmaskin med degkrok. Därefter tillsätter du vatten och mjöl samtidigt som du rör om. Blanda långsamt i 5 minuter. Blanda i saltet och olivoljan och blanda långsamt 5 minuter till.

Ta upp degen från bunken eller bakmaskinen och dela sedan in den i fyra lika stora delar.

Ta lite extra olivolja och smörj in degarna. Ställ undan degarna och låt jäsa i 4-5 timmar, alternativt 12-24 timmar i kylen.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.