Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment

”Kress har funnits i nästan ett helt sekel. Under den perioden har vi aldrig tillverkat en enda förbränningsmotor. Något som vi heller aldrig kommer att göra”

Kress är ett företag som drivs av ett hållbarhetstänk och för Kress har elektriska produkter alltid varit framtiden. Då som nu. Jämfört med andra varumärken tänker Kress annorlunda. Medan andra först på senare år har insett alla fördelar med elektriska motorer har det varit Kress fokus sedan starten.

Historien går tillbaka ända till 1928 när Christian Kress startade en verkstad inom bilelektronik. Ganska snart därefter började Kress såväl designa som tillverka likströms- och växelströmsmotorer. Tre decennier senare – i början av 1960-talet – kom nästa steg, när utbudet av produkter växte. Det innebar också att ytterligare en fabrik, i tyska Bisingen, driftsattes för att tillverka stationära maskiner. Innan det hann bli 1980-tal lanserade Kress dessutom ett omfattande utbud av professionella, handhållna elverktyg.

År 2023 är den senaste stora milstolpen i varumärkets 100-åriga historia. Då lanserade Kress nästa generations batterisystem. Kress CyberSystem laddar fullt på åtta minuter och har därmed världens överlägset snabbaste laddningstider, samtidigt som batterierna ger högre effekt och har tio gånger längre livstid jämfört med liknande produkter på marknaden.

Revolutionerande robotgräsklippare

Gör att du kan fokusera på det som verkligen betyder något. Ta kontroll över din tid och upplev friheten. Beroendet av fossila bränslen är över. Det har Kress banat väg för.

Hos oss på Liljekvists hittar du både batterimaskiner och tillbehör från Kress.

 

Gå till alla Kress produkter >

Kress RTKn – Satellitstyrd, perfekt precision

Den satellitstyrda slinglösa robotgräsklipparen som inte kräver någon antenn på din tomt

Kress exklusiva nätverk av antennstationer levererar exakta korrigeringsdata till varje enskild klippare, vilket säkerställer exakt precision för varje grässtrå.
Kress slinglösa robotgräsklippare styrs av satelliter och navigerar utmärkt i komplexa trädgårdar och följer med precision även de mest snåriga vägarna från ett gräsområde till ett annat.

Ingen begränsningskabel
Under nästan 30 år var det enda sättet att avgränsa en robotgräsklippare inom sitt arbetsområde med en strömförande kabel

Referenspunkter
Denna positioneringsmetod kräver att minst tre referenspunkter installeras på din fastighet.

Antenn
Varje antenn i vårt exklusiva nätverk täcker ett obegränsat antal gräsmattor inom ett område med en radie på upp till 60 km.

Ha kontroll
Du kan enkelt skapa kartor, ställa in klippscheman, sköta laddstationer, anpassa arbetszoner och mycket mer i appen.

Se våra RTK-maskiner här!>

facebook-inv twitter-inv

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.