Lämna din robotgräsklippare på service och vinterförvaring

Låt din gräsklippare ta en välbehövlig paus och övervintra på Liljekvists hotell. Vi erbjuder service och vinterförvaring för din robotgräsklippare. I en torr och uppvärmd miljö erbjuds service, rengöring samt smörjning och under vinterförvaringen laddar vi din maskin enligt tillverkarens rekommendationer.

Vi servar alla Husqvarna, Gardena och McCulloch robotgräsklippare – även om du inte köpt den hos oss.

De främsta fördelarna med service hos Liljekvists

 • Tre olika alternativ
  Välj mellan vårt baspaket, bronspaket eller silverpaket beroende på vad som passar dig bäst.
 • Längre livslängd
  Vi rengör och tvättar robotgräsklipparen, byter alla tätningslister och förvarar den i en torr miljö under vintern. En smutsig robot som förvaras i kalla och fuktiga miljöer kommer att få en betydligt kortare livslängd.
 • VIP-kö
  Din robotgräsklippare prioriteras i våra verkstäder under högsäsongen om något skulle gå sönder när du haft den inne på service.
 • Problemfri säsong
  Risken för att problem uppstår under säsongen minskar. Detta för att våra servicetekniker säkerställer att roboten och dess komponenter fungerar genom en mängd olika tester.

Robotgräsklippare & Automower® (ej AWD)

Basservice
✓ Autotest & funktionskontroll
✓ Uppdatering av mjukvara
✓ Omtätning av maskin
✓ Säkerhetskontroll
✓ Byte av knivar
✓ Rengöring

1 495 kr

Robotgräsklippare & Automower® (ej AWD)

Bronsservice
✓ Basservice
+ Vinterförvaring
+ Underhållsladdning

1 895 kr

Robotgräsklippare & Automower® (ej AWD)

Silverservice
✓ Basservice
+ Vinterförvaring
+ Underhållsladdning
+ Hämtning av maskin
+ Lämning & uppstart till våren

2 795 kr

Örkelljunga, Markaryd, Helsingborg, Höganäs & Klippan, 2 995 kr

Automower® AWD

Basservice
✓ Autotest & funktionskontroll
✓ Uppdatering av mjukvara
✓ Omtätning av maskin
✓ Säkerhetskontroll
✓ Byte av knivar
✓ Rengöring

1 995 kr

+ Vinterförvaring, 2 395 kr
+ Vinterförvaring, hämtning & lämning, 3 195 kr/3 495 kr

Vanliga frågor & svar

 • Du kan boka silverservice direkt på vår hemsida. Tryck på länken nedan så kommer du till sidan för bokning.

 • Det som ingår i en basservice är, rengöring och tvättning av maskinen, funktionstest av batteri, elektronisk diagnostik, funktionell kontroll, uppdatering till senaste mjukvaran, byte av tätningslister och knivar samt test av säkerhetsfunktioner.

 • Du kan lämna in den när som helst under våra öppettider. Du kan även boka servicen online innan du kommer in till butiken så slipper du köa i butiken.

 • Vi tar emot alla robotgräsklippare från Husqvarna, Gardena och McCulloch.

 • Ja, självklart går det bra. Har du garanti kvar på maskinen och något behöver bytas löser vi även det här.

 • Nej, du behöver endast ta med robotgräsklipparen. Vi har laddare här för underhållsladdning under vinterförvaringen.

 • Lämnar du endast in för service kommer du att få ett sms när maskinen är klar att hämta. Lägger du till vinterförvaring är du välkommen att hämta maskinen till våren när gräset börjar växa.

 • Ja, våra servicetekniker kontrollerar så att batteriet och allt annat fungerar. Behöver något bytas kontaktar vi dig. Alla reparationer och byten av reservdelar täcks oftast av garantin om den inte gått ut.

 • Vi rekommenderar att ställa laddstationen inomhus, i en torr miljö med temperatur över fryspunkten. Kablarna till laddstationen bör läggas i en skyddsbox, se länk nedan. Boxen finns även att köpa i våra butiker.

Varför service och vinterförvaring?

Vill du ha en problemfri säsong ska du kontinuerligt serva din robotgräsklippare. Genom att göra en service minskas risken för att det ska uppstå problem med gräsklipparen under våren och sommaren. Under servicen kollar våra servicetekniker så att t.ex. inte batteriet är dåligt. Skulle batteriet behöva bytas ut kan vi göra det i samband med servicen, självklart i samråd med dig, till reducerad arbetskostnad.

Våra servicetekniker tar isär din robotgräsklippare, rengör den, kontrollerar driften, sensorerna, elektroniken, bladet, uppdaterar programvaran och mycket mer. De kommer att ta bort allt gräs och smuts på insidan som annars skulle kunna orsaka problem och fälla fukt i din robotgräsklippare. En av de viktigaste aspekterna av en service är att se till så maskinen är tät, därför byter vi ut tätningslister så att inget vatten eller fukt tränger in i maskinen och processorn under nästa säsong. Vi ser även till att alla säkerhetsfunktioner fungerar och byter knivar. Under vinterförvaringen laddar vi din robotgräsklippare enligt tillverkarens rekommendationer.

Hur du lämnar in din robotgräsklippare i butik

Om du vill lämna in din robotgräsklippare kan du när som helst under våra öppettider komma in med maskinen till din närmaste butik. Detta gäller både om du vill lämna på service och vinterförvaring eller endast service, du behöver alltså inte boka tid. Vill du bara ha service på din maskin kommer du att få ett SMS eller mail när robotgräsklipparen är klar. Lämnar du på service och vinterförvaring är du välkommen att hämta din maskin till våren.

Silverservice – vi hämtar & lämnar

Väljer du vårt silverpaket vi kommer ut och hämtar din maskin när säsongen är slut. På våren kör vi ut och startar upp robotgräsklipparen. Vi ser även till så att alla inställningar fungerar som de ska.