3 fysiska butiker
Fri frakt över 1 000 kr
Snabba leveranser
SONY DSC

Hur du felsöker kabelbrott till Automower®

Med hjälp av Husqvarnas testutrustning kan du hitta vart på slingan du har brottet!

Allmän information
Ett avbrott på slingkabeln indikeras av lysdioden i laddstationen. Avbrott på slingkabeln är vanligtvis ett resultat av ofrivillig fysisk påverkan på kabeln, som t ex trädgårdsarbete med en spade. Kabelbrott kan också orsakas av djur, såsom kaniner eller sorkar. Att klippa gräset väldigt kort direkt efter en ny installation kan skada kabelns isolering. 
Ett slingkabelbrott kan hittas genom att använda nedanstående beskrivning avbrottsökarverktyg eller med en manuell metod. Oavsett om verktyget används eller inte, så är grundtanken av steg för steg att dela upp slingkabeln i halvor tills bara en liten sträcka gör skillnad mellan en fungerande slinga och en inte fungerande slinga.

Husqvarna testutrustning
Verktyget reducerar felsökningstiden avsevärt jämfört med den manuella metoden som beskrivs längre ner. Avbrottssökarverktyget består av en sändare och en mottagare. Sändaren ansluts till slingkabeln och jord och genererar en signal i kabeln. Mottagaren används för att hitta var signalen kan detekteras och var den inte kan detekteras. Någonstans på slingkabeln kommer en liten förflyttning av mottagaren att göra skillnad mellan signal och inte signal. Där är avbrottet.

Hur du använder Husqvarnas testutrustning: 

1. Koppla ur begränsningskablarna och eventuella guidekablar ur laddstationen.
2. Anslut den svarta kabeln på sändaren till jord.

SONY DSC

3. Anslut den röda kabeln på sändaren till en av ändarna på begränsningskabeln.

SONY DSC

4. Starta sändaren genom att flytta den blå startknappen från Off till Tone. Den röda lysdioden kommer börja blinka. Om den inte blinkar, kontrollera batterierna i sändaren.

test_verktyg_Husqvarna_.png

5. Starta mottagaren genom att flytta hjulet till dess maxposition.

testverktyg_husqvarna_-_starta_mottagaren.png

6. Testa verktyget genom att hålla den blå knappen på mottagaren nedtryckt och låt spetsen på mottagaren beröra slingkabeln nära anslutningen till sändaren och då ska en tydlig signal höras.

Testa_verktyget.png

7. Arbeta systematiskt med att kontrollera begränsningsslingan i halvor tills bara en kort sträcka utgör skillnaden mellan: var en signal kan detekteras och var den inte kan detekteras.


Vi guidar dig steg för steg hur du hittar ett kabelbrott på slingan med hjälp av Husqvarnas testutrustning 


Rekommenderade produkter 

 

Husqvarna Testutrustning
Husqvarna testutrustning använder du till kabelbrott på din slinga till robotgräsklippare. Vet du inte vart ditt kabelbrott är i trädgården, då är slingavbrottsverktyget perfekt. Du hittar snabbt var brottet på kabeln är.
Husqvarna Reparationskit - Paketpris
I det här paketet får du allt du behöver för att göra din Automower redo för säsongen samt underhålla den under säsongen. I paketet ingår testutrustning för eventuellt slingavbrott, 9 stycken knivar samt ett Husqvarna reparationskit storlek M.  Innehåller: 10 meter begränsningskabel  20 märlor  3 skarvdon 3 anslutningskontakter  9/st knivar  Testutrustning  
Husqvarna Skarvkoppling 5-pack
Husqvarna original skarvdon för reparation och förlängning av begränsningskabel. Kan även användas för att ansluta giudekabel. 5 stycken i en förpackning.
Husqvarna Märlor 100-pack
Husqvarna orginal märlor som fixerar begränsningskabeln i marken, vid installation av Automower®. Innehåller 100 st märlor.
Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_cph1_dcMain_po_287_dc287_pg7523_exprodtag
Husqvarna Long-Life Knivar Robotgräsklippare 45-pack
Husqvarna original Long life säkerhetsknivar till Automower®. 45 st knivar och skruvar i en förpackning. 
Husqvarna Reparationskit - Litet (S)
Husqvarna reparationskit till robotgräsklippare, storlek S. Perfekt om du har fått ett kabelbrott och behöver laga slingan.  Innehåller: 5 meter begränsningskabel  10 märlor  2 skarvdon  
Husqvarna Reparationskit - Mellan (M)
Husqvarna reparationskit till robotgräsklippare, storlek M. Perfekt om du har fått ett kabelbrott och behöver laga slingan.  Innehåller: 10 meter begränsningskabel  20 märlor  3 skarvdon 3 anslutningskontakter    

  • Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_gelia-cmyk-2015-png_listimg Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_140px-color-weber-png_listimg Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_140px-color-klippo-png_listimg Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_140px-color-karcher-png_listimg Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_140px-color-gardena-png_listimg Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_140px-color-husqvarna-png_listimg
  • Artiklar till startsidan - Hur du felsöker kabelbrott till Automower® - ctl00_f_140px-color-fogelsta-png_listimg
 Facebook_ikon.gif  instagram_ikon.gif  youtube_ikon.gif