Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

1 produkt

  • -10%

    Napoleon Elgrill TravelQ PRO285-E-1

    3 411 kr

Elgrill - smidig & lättskött

Fördelar med en elgrill

Fördelen med en elgrill är att den är liten och kan användas i stort sett var som helst, året om. Med en elgrill behöver du inte oroa dig för eldgnistor och rök, här grillas maten utan glödande kol. Sätt bara i kontakten, vänta på att den värms upp och på med maten. Grillen värms på samma sätt som en spisplatta och ger dig frihet när det kommer till värmejustering. Fördelen med att ha ett lock på elgrillen gör att den värmer upp betydligt snabbare, speciellt om det är lite vind där man ska grilla. Under grilltiden kan du grilla med stängt lock, vilket gör att köttet får mer smak från det brända fettet än vad en öppen grill hade kunnat leverera.
Passar perfekt om du bor i lägenhet där varken gasol- eller kolgrill möjliggörs. Eller om du vill ha en smidig grill till stugan, båten eller husvagnen.

Stativ eller bordsgrill?

Många elgrillar står på stativ, liknar en enkel kolgrill där man står vid grillen och grillar. Men tack vare den tekniska lösningen behövs egentligen ingen höjd utan man kan ställa elgrillen direkt på bordet. Alltså har du större valmöjlighet med en elgrill än en kolgrill.

Hur blir smaken på en elgrill?

Det finns många rykten om att man aldrig får till samma smak på en kolgrill som en elgrill. Men sanningen är den att smaken av grillat kommer från det fett som droppar ner från köttet och som sedan förångas av värmekällan. Det förångade fettet tränger sedan in i köttet och sätter ”grillsmaken”. Det är alltså inte kolen eller gasolen som sätter grillsmaken, om det gör så är det ingen god smak du vill ha i köttet.

Glöm inte köpa till överdraget till din grill för att skydda den mot väder och vind samt för att öka livslängden. Vi har också ett stort utbud av grilltillbehör såsom grillredskap och termometrar.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.