Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment
Filtrera

Visar 1–18 av 26 resultat

Tips inför valet av gasolgrill!

Vad är fördelarna med en gasolgrill?

Det finns mängder av fördelar med att välja en gasolgrill. Den är enkel att starta, bara ett par knapptryck så är grillen i gång. Den kommer snabbat upp i rätt temperatur, det tar bara några minuter. En av de stora fördelarna är också att det är lätt att reglera värmen under grilltiden. Det är bara att vrida på de vred som finns för att få till den där perfekta grillytan. Med den snabba justeringen av värmen i grillen blir det enkelt att grilla året om oavsett väder och vind.

Vilken gasolgrill ska du köpa?

Vi har många gasolgrillar som erbjuder flera olika tillagningsalternativ. På de större gasolgrillarna finns det fler brännare vilket gör att de kan användas separat och du får därmed olika värmegrader. Du kan också tillsätta ett stekbord vid sidan av grillgallret, på så sätt kan all mat lagas på en gång och köket behövs nästan inte alls. De största gasolgrillarna har mängder av finesser såsom värmehylla, förvaringsskåp, belysning och sidobrännare. Oavsett om du är ute efter en liten grill med tre brännare eller en större grill med tio brännare så har gasolgrillen oändliga möjligheter med olika tillbehör för att ta matlagningen till en ny nivå.

Hur startar man en gasolgrill?

Se alltid till att följa tillverkarens instruktioner för säker användning av din gasolgrill men generellt är första steget att kontrollera gasflaskan och se till att den är hel och i rätt ställning. Därefter öppna gasventilen på grillen och koppla ihop den med gasflaskan för att sen tända grillen med en tändare eller en elektrisk tändare (beroende på vilken typ av grill du har).

Sen behöver du reglera brännarna till önskad nivå och låta grillen värma upp i cirka 10-15 minuter.

Hur många brännare behöver du?

Hur många brännare man behöver är egentligen helt efter tycke och smak. Men man kan säga att till en familj på fyra personer passar en gasolgrill med tre till fyra brännare. Har man en större familj eller man gillar att grilla ofta och utforska grillandet med stekplattor, rotisserier passar grillar med fem till tio brännare.

Hur varm blir en gasolgrill?

Generellt kan en gasolgrill nå temperaturer på upp till 400-450°C eller mer, men det är viktigt att kontrollera den exakta temperaturen med en grilltermometer för att säkerställa att den är tillräckligt varm för det du vill grilla. Många gasolgrillar har också justerbara temperaturer, så du kan sänka eller öka temperaturen beroende på vad du vill grilla.

En portabel gasolgrill?

De minsta modellerna är för dig som har en liten uteplats eller gärna vill ta med din grill på picknick eller camping. Enkla och smidiga att hantera och förvara under transport eller när de inte används. Trots sin storlek går den utmärkt att grilla på och ger dig en grillprestanda som du önskar.

Hur länge håller en gasolgrill?

Livslängden för en gasolgrill beror på en mängd olika faktorer, så som användning, underhåll och kvalitet på grillen du köper. Generellt kan man förvänta sig att en grill som är välskött ska hålla i flera år, men det är svårt att säga exakt hur länge en specifik grill kommer att hålla eftersom det kan variera kraftigt. För att maximera livslängden på din gasolgrill bör du följa tillverkarens rekommendationer för underhåll och skötsel. Samt att köpa till ett grillöverdrag som är anpassat för den modellen som du valt. Även att ställa in grillen de månader du inte använder den är en bra idé för att öka hållbarheten och skicket.

Tillbehör för din grill

Genom att använda grillredskap och grilltillbehör höjer du din grillning till nästa nivå och kan njuta ännu mer. Vi har ett brett utbud av tillbehör som passar till din gasolgrill och som gör det extra roligt att laga mat med hjälp av din grill.

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.