Fri frakt över 1 000 kr
Komplett reservdelssortiment
Tre fysiska butiker

Installera din robotgräsklippare själv

Guide – Installation av Husqvarna Automower® robotgräsklippare

Vill du hellre installera din Automower® själv, finns det mycket hjälp att få genom att se filmerna nedan steg för steg hur du går tillväga vid installation av din robotgräsklippare.

Börja med att ta en titt på gräsmattan. För att minimera risken för att gräsklipparen fastnar eller skadas måste gräset rensas från alla stenar, grenar, verktyg, leksaker och liknande hinder. Om gräset är mer än 10 cm högt rekommenderar vi att du klipper det en sista gång med en vanlig gräsklippare.

Steg 1 – Placering av laddstation för Husqvarna Automower®

Placera laddstationen på marken centralt inom klippytan med en stor fri yta framför den. Sätt fast basplattan med spikarna för att säkerställa att den står stadigt på marken. Koppla lågspänningskabeln till laddstationen och omvandlaren. Sätt omvandlarens strömsladd i ett 230V vägguttag.

Steg 2 – Placera ut begränsningskabeln för Husqvarna Automower®

Placera begränsningskabeln ca. 30 cm från gräsmattans kant och se till att kabeln ligger stadigt med hjälp av märlorna. Inom loppet av några veckor kommer kabeln att vara helt överväxt och osynlig. Kabeln kan också grävas ner under gräsmattans yta.

Steg 3 – Placera ut guidekabeln för Husqvarna Automower®

Guidkabeln placeras rakt under plattan och kopplas sedan ihop med skarvkoppling med begränsningskabeln.

Steg 4 – Ansluta kabeln till laddstationen för Husqvarna Automower®

När Automowern® är laddad, backar den, vänder om och lämnar laddningsstationen, normalt i slumpvist valda riktningar. Det slumpmässiga klippmönstret över gräsmattan ger ett väldigt jämnt resultat eftersom den klipper från många olika riktningar. Den klarar av sluttningar och klipper runt träd och buskar.

Steg 5 – Starta Husqvarna Automower®

Automower® laddar sig själv genom att docka in i laddningsstationen. När batterinivån börjar bli låg sänder laddningsstationen ut en signal som Automower® kan känna av på avstånd mellan 6 – 8 meter.

Rekommenderade produkter

facebook-inv twitter-inv

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.