3 fysiska butiker
Fri frakt över 1 000 kr
Snabba leveranser

Husqvarna Svärd & Sågssvärd till Motorsåg

Sågsvärd & X-Force svärd till Husqvarna motorsåg med hög slitstyrka och maximal effektivitet

Motorsågssvärd till motorsågar och stångsågar. Längden på svärdet avgörs beroende på vilket arbete som ska utföras. Ska du fälla större träd med grova stammar ska du ha ett längre svärd. Ska du kvista bör du ha ett kortare svärd som är lätt att manövrera. Är du en professionell skogsarbetare som använder motorsågen varje dag rekommenderar vi att ha två olika svärdslängder.

Pris
Popularitet
Namn
Pris
Pris (dyrast först)
Visa fler

Motorsågssvärd till motorsåg & stångsåg

Det är lika viktigt att välja rätt motorsågssvärd som det är att välja rätt motorsågskedja. Med ett svärd som är anpassat till motorsågen kan du ge maskinen en längre livslängd och bättre prestanda.

Olika typer av motorsågssvärd

Sortimentet av motorsågssvärd är stort och det finns flera typer av svärd till olika användningsområden. De vanligaste svärden som används är 13 och 15 tum långa och de är oftast den längden som är följer med när man köper en ny motorsåg. Det finns många specialsvärd som är tillverkade speciellt för t.ex. väldigt hårda träslag, precisionsarbete eller skulptering. Till en stångsåg används alltid ett kortare svärd.

Rätt svärd till din motorsåg

För att svärdet ska passa din motorsåg måste du veta om du har en stor eller liten infästning. De flesta motorsågarna har en liten infästning medan de större och kraftfulla bensindrivna motorsågarna har stor. Du måste också veta vilken delning du ska ha på svärdet, delningen beror på drivhjulet som sitter i motorsågen. Spårvidden är också viktig, de vanligaste är 1,3 och 1,5 mm. Mindre motorsågar, batteridrivna motorsågar och elkedjesågar har ofta en spårvidd som är 1,1 mm. Spårvidden kan också skilja sig mycket beroende på vilket varumärke som tillverkar motorsågen och skärutrustningen.
Vill du läsa mer om skärutrustning eller behöver du hjälp kan du följa vår enkla guide för hur du väljer rätt sågkedja och svärd till din Husqvarna motorsåg.

 

  • Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_gelia-cmyk-2015-png_listimg Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_140px-color-weber-png_listimg Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_140px-color-klippo-png_listimg Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_140px-color-karcher-png_listimg Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_140px-color-gardena-png_listimg Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_140px-color-husqvarna-png_listimg
  • Sågkedjor & Svärd till Husqvarna Motorsågar - Motorsågssvärd & X-Force Svärd till Husqvarna Motorsåg - ctl00_f_140px-color-fogelsta-png_listimg
 Facebook_ikon.gif  instagram_ikon.gif  youtube_ikon.gif