30 dagars öppet köp
Komplett reservdelssortiment
Tre fysiska butiker och verkstad

KLIPPO har flyttat till Husqvarna

Orange är det nya röda

Nu blir den berömda KLIPPO-gräsklipparen en del av Husqvarna-varumärket och byter färg till orange.

Kvalitet har varit KLIPPOs kännetecken sedan de introducerades 1954, och det kraftfulla gräsklippardäcket i gjuten aluminium är kanske KLIPPOs mest utmärkande egenskap. Det tydligaste beviset på KLIPPO-gräsklipparnas livslängd är att många KLIPPO-maskiner går i arv till nästa generation av familjer. Om du letar efter en KLIPPO Excellent, KLIPPO Champion eller någon annan KLIPPO-modell har vi nöjet att meddela att alla de populära KLIPPO-funktionerna nu finns i Husqvarnas sortiment – gräsklipparna är bara orange i stället för röda.

Det har gått nästan 70 år sedan den första KLIPPO-gräsklipparen såg dagens ljus, och under åren har den nästan fått kultstatus som ett populärt och pålitligt trädgårdsredskap. Sedan dess har marknaden för gräsklippare utvecklats och förändrats mycket. Husqvarna, som äger varumärket i dag, har nu beslutat att integrera KLIPPO i varumärket Husqvarna.

Den enda skillnaden kommer att vara färgen. KLIPPO byter nu från sin karaktäristiska röda färg till Husqvarnas orange. I övrigt kommer samma robusta aluminiumkropp, design, service, garantier och support att gälla som tidigare. Reservdelar till KLIPPO kommer också att finnas tillgängliga under många år. Gräsklipparna kommer att kallas ”KLIPPO” som en namnförlängning.

Övergången gäller från och med våren 2022.

 • Husqvarna Gräsklippare Klippo LB 453SQ

  12 900 kr
 • -7%

  Husqvarna Gräsklippare Klippo LB 548SQe

  12 899 kr
 • -5%

  Husqvarna Gräsklippare Klippo LB 448

  8 990 kr
 • -6%

  Husqvarna Gräsklippare Klippo LB 442Q

  7 490 kr

Vad är det för utmärkande tekniker som gör att en KLIPPO gräsklippare håller?

Varje detalj i en KLIPPO är noggrant utformad och tillverkad för att säkerställa att alla delar bildar en fungerande helhet under många år framöver. Om något behöver bytas ut, se till att använda KLIPPOs originaldelar.

Alla KLIPPO-delar har små finesser som kanske inte syns på utsidan, men som kan göra stor skillnad efter en viss användning. Kom också ihåg att garanti och produktansvar endast gäller om du använder KLIPPOs originaldelar.

Ett tips: För optimalt klippresultat bör du kontrollera knivbladets skärpa varje år och byta ut knivbladet vid behov.

Drivning

KLIPPOs drivning består av en rem som löper från vevaxeln till kugghjulet, som i sin tur överför kraften till remmen som driver framhjulen. Alla kullager är dubbelt förseglade och underhållsfria. Dessutom är allt skyddat av styva kåpor för att förhindra korrosion.

Ställbart handtag

Alla som någonsin har fått en gren i ansiktet vet vad vi menar. KLIPPOs handtag kan vinklas med ett enkelt handledsgrepp så att du enkelt kan kliva åt sidan av gräsklipparen längs häckar, träd och buskar.

Helgjuten aluminiumkåpa

Ibland regnar det. Och ibland glömmer du kanske att rulla in gräsklipparen. Men det är knappast ett problem.
för en Klippo-ägare.

Ett helt gjutet aluminiumhölje rostar inte. KLIPPO-kåpan har inga skarvar, det är gjutet i ett stycke och tål mycket trots liten vikt. Faktumet att det är helgjutet gör det också extra starkt.

KLIPPOs muskler

En bra rotorgräsklippare ska ha en bra motor. Och en KLIPPO gräsklippare bör ha de bästa motorerna som finns tillgängliga. Därför ställer vi mycket stränga krav på de motorer som används i våra olika modeller. Det handlar om allt från startegenskaper till råkraft och låga utsläpp.

Alla motorer kommer från de etablerade tillverkarna Honda och Briggs & Stratton och är speciellt utvalda av oss på KLIPPO.

Knivar

Oavsett vilken gräsklippare du väljer kan du räkna med vad som finns under vår motorhuv. För optimala klippresultat bör du kontrollera knivbladets skärpa varje år och byta kniv vid behov.

Hållbara hjul

Det finns en skillnad mellan hjul och hjul. Med riktiga kullager och överdimensionerade axlar vet vi att hjulen kommer att rulla på din väg i många år. Hjulen är också extremt smidiga och hållbara. Lagren är underhållsfria och fälgarna är starka och robusta. De är utrustade med däck som ger ett bra grepp och en jämn körning.

Höjdinställning

Alla inställningar görs med tydliga reglage som även lämpar sig för utomhusbruk utan att fastna. Med den centrala höjdjusteringen kan alla fyra hjulen justeras samtidigt med ett enkelt handtag.

facebook-inv twitter-inv

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.