Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment

Historian bakom Big Green Egg

För idén bakom Big Green Egg, måste vi gå tillbaka århundraden i tiden. För drygt 3 000 år sedan lagade man i Ostasien mat på vedeldade lerugnar. Dessa föregångare till Big Green Egg upptäcktes, omfamnades och togs med av japanerna, som kärleksfullt kallade de runda lerugnarna ”kamado” (ugn eller härd).

Under förra århundradet upptäckte amerikaner stationerade i Japan hur goda och saftiga rätterna blev som japanerna tillagade i kamadon. När de åkte tillbaka hem, tog många av dem med sig en kamado som souvenir. Så att de även kunde njuta av den goda maten på hemmaplan!

1974 öppnade Big Green Egg sina dörrar i amerikanska Atlanta, Georgia. Företagets grundare Ed Fisher gjorde det möjligt för hela den amerikanska befolkningen att skaffa sig en kamado.
Big Green Egg började med att importera japanska och kinesiska kamados, men efter en tid bestämde man sig för att ytterligare fullända den urgamla modellen enligt moderna kunskaper, produktionstekniker och innovativa material.

Dagens generation med Big Green Eggs är resultatet av denna kombination av gammal kunskap och innovativ teknik. Även tack vare specialkeramiken utvecklad av NASA har de urgamla, traditionella lerugnarna vidareutvecklats till fantastiska, fullvärdiga kokredskap att använda utomhus.

Grilla året om!

Oavsett om det är smällkallt eller om det är så varmt att man får värmeslag: laga mat på EGGet gör du året runt. Så kom igen med den där möra entrecôten, den underbara saltinbakade fisken, wokade skaldjur, den rejäla grytan, det frasiga brödet, pizzor med en spröd botten eller den där desserten som får det att vattnas i munnen. Sugen på en köttfri dag? Även fyllda spetspaprikorna, soppa på grillade betor och bruschetta caprese trollar du enkelt fram med ditt EGG.

Unik keramik

Det är Big Green Eggs keramik som reflekterar värmen i EGGet, varpå ett luftflöde uppstår som gör ingredienser och rätter extra möra.

Big Green Eggs keramik är delvis utvecklad av NASA och produktionsprocessen sker i Nordamerika enligt de strängaste kvalitetskraven. Därför är det också av utomordentligt hög kvalitet. Det har extremt isolerande egenskaper och står emot extrema temperaturer och temperaturväxlingar.

Upptäck våra paketpris

Vi har toppenpris på Big Green Egg grillar tillsammans med utvalda tillbehör.
Se alla våra paketpris här!

facebook-inv twitter-inv

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.